2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

„TurbÓzd a tudást!”

Véget ért az Ózdi Művelődési Intézmények  „TurbÓzd a tudást! – az ÓMI Városi Könyvtár részvétele a tanórán kívüli nevelési feladatok ellátásában” című projektje, mely az Európai Unió és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.
Az elnyert támogatás összege 15 400 000 Ft.

A projekt célja volt, hogy az ÓMI Városi Könyvtár kulturális adottságaival, eszközeivel aktívan, s hatékonyan támogassa a városban és a térségben működő nevelési-oktatási intézményekben a közoktatásban résztvevő gyerekek, tanulók óvodai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységét. Mindez hatékonyan támogatta intézményi céljainkat, az ifjú generáció olvasóvá nevelését, a tehetséggondozást, a hátrányos helyzetű gyerekek felkarolását, ösztönzését az egész életen át tartó tanulás irányába.
E cél elérése érdekében az elmúlt egy évben hét oktatási intézménnyel dolgoztunk együtt: Ózdi Béke Telepi Óvodák, Ózdi Városkerti Óvodák Alkotmány Úti Tagóvoda, II. János Pál Katolikus Általános Iskola, Újváros Téri Általános Iskola, Vasvár Úti Általános Iskola, Borsodbótai Körzeti Általános Iskola és a Széchenyi István Katolikus Közgazdasági Szakközépiskola.
A projektnek eredményeképpen bővült az intézmény által nyújtott kulturális kínálat, illeszkedve a pedagógiai programokhoz és a nevelési-oktatási intézmények igényeihez, melynek köszönhetően halmozottan hátrányos településünk, térségünk gyermekei olyan foglalkozásokon, szakkörökön, táborokban vehetnek részt, melyek segítették személyiségfejlődésüket, képességeik kibontakoztatását, kulcskompetenciáik fejlesztését.
A témanapok, témahetek, szakkörök, tehetséggondozás és vetélkedők szervezésével és lebonyolításával az ÓMI Városi Könyvtár sajátos eszközeivel aktívan támogatja a város és a térség nevelési-oktatási intézményeiben a közoktatásban résztvevő gyerekek, tanulók óvodai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységét.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek