2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Továbbtanulást erősítő kezdeményezések a Kandóban!

Továbbtanulást erősítő kezdeményezések a Kandóban!

Hamarosan befejeződik a Miskolci Kandó Kálmán Szakközépiskola hátrányos helyzetű diákok továbbtanulását támogató projektje, amelyhez az intézmény fenntartója a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében nyert 49.9 Millió Ft vissza nem térítendő uniós támogatást.
A projekt célja a hátrányos és a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek iskolai felzárkóztatása, tanulmányi eredményeik javítása, ezáltal a képzésből való lemorzsolódás és a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentése, valamint hosszú távon egy jobb munkaerő-piaci helyzet kialakítása. A megvalósítás során 50 hátrányos helyzetű tanuló vehetett részt különböző szakmai programokon, többek között előkészítő táborban, buszos szakmai kiránduláson, színház és koncertlátogatáson. Ezek mellett még számos közösség és kapcsolatépítő tevékenységet valósítottak meg, amelyek erősítették az iskola és a család kapcsolatát, ide értve többek között a mentorok alkalmazását és a családlátogatásokat is. A szülőkkel, illetve felsőoktatási intézményekkel való együttműködés kialakítása nagy mértékben hozzájárult a projekt sikeres megvalósításához, hiszen ők járulnak hozzá leginkább ezen gyerekek felzárkóztatásához.  Az iskola aktív együttműködést alakított ki a Miskolci Egyetemmel, a Fazekas Utcai Általános Iskolával és a Miskolci Csodamalom Bábszínházzal. A programban résztvevő pedagógusok esetmegbeszéléseken, workshopokon vettek részt, amelyek következtében egyéni fejlesztési tervek kerültek kidolgozásra és amely hozzájárult az oktatás szakmai színvonalának emeléséhez, a pedagógiai módszerek megújulásához, valamint differenciáló pedagógiai módszerek kidolgozásához.

A projekt eredményeképpen megújult az iskolában folyó oktatás pedagógiai módszertana, és az egyedi fejlesztéseknek köszönhetően elindult a hátrányos helyzetű tanulók felzárkóztatása és a továbbtanulásukat elősegítő iskolai programok kialakítása.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek