2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Töttös Kata kiállítása a MissionArt Galériában

Szeretettel meghívjuk Töttös Kata DREAM című kiállításának megnyitójára 2020 szeptember elsején, kedden, 18 órára.

Néhány hónapos kiállítási szünet után a MissionArt Galéria Töttös Kata legújabb, valamint a közelmúltban készült képeit mutatja be a DREAM című kiállításon. A kiállítással egy időben jelenik meg a miskolci Műút folyóirat legújabb száma, amelyben Ványa Zsófia elemzi Töttös Kata festészetét. A megnyitón felolvas nekünk ebből néhány részletet, és a lapot is kézbe vehetik majd a jelenlevők.  Az irodalom és a képzőművészet mellett a zene is helyet kap az eseményen, ugyanis Sebes Márton és Wahorn András szaxofon duója előadja a Twins Talk – Ikrek Beszélnek című friss szerzeményt, miközben  Petró Attila fantasztikusan finom vörös és fehér száraz borait kóstolgathatjuk majd, azokból a limitált kiadású üvegekből, amelyek külön erre az alkalomra jelentek meg, Töttös Kata által tervezett boros címkékkel.

Részlet Ványa Zsófia írásából: „Az utóbbi tíz évben sokat finomodott Töttös Kata kifejezésmódja: a merész kijelentésekből sejtetések lettek, a harsány túlzásból visszafogott irónia. Továbbra is a nő az alaptéma, de már kevésbé provokál a testiséggel – a téma egyéb oldalait vizsgálja érzékenyen. Amióta felfedezte önmagának az akvarelltechnikát, a korábban megszokott részletgazdag kidolgozottság is megváltozott: nemcsak az akvarell-, de az olajfestményeken is egyre több alkalommal él az üresen hagyott képmező kompozíciós erejével. A festői modor lazulásán kívül van ennek egy prózaibb oka is: helyet enged párja, Wahorn András motívumainak is a képeken. Ez az odaengedés árulkodó és érdekes személyes motívum, ami az önállóan megfestett nagy táblaképeken is maradandónak bizonyul.”

Kiállításunkhoz is kapcsolódó esemény a Műút folyóirat Kata képeit tartalmazó számának bemutatója, amely szeptember 16-án, 18.30-kor lesz a Három Holló kávéházban.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek