2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Több száz játékot kaptak a Bethesda Gyermekkórház kis betegei

Több száz játékot kaptak a Bethesda Gyermekkórház kis betegei

Több mint 500 játékot gyűjtött Kocsis Tibor, Tóth Andi, Ada és Gryllus Vilmos segítségével a JátékNet.hu a Bethesda Gyermekkórház számára a szombaton megrendezett játékfesztiválon. A több mint 1500 fős rendezvényen minden tizedik résztvevő csatlakozott saját felajánlással a kezdeményezéshez.

Az Eurostat adatai szerint 2014-ben a magyar gyermekek 35 százalékának kellett súlyos anyagi gondokkal szembenéznie. Bár a játéknak komoly szerepe van a szociális, fizikai és kognitív fejlődésben, ezeknek a nehéz helyzetben élő gyermekeknek kevés lehetősége van az ilyen jellegű kikapcsolódásra. Ez nemcsak náluk, de a beteg gyermekek esetében is nehézséget jelent: miközben a gyógyuláshoz is nagymértékben hozzájárul a játék, a kórházak a rendelkezésre álló keretükből keveset tudnak ilyen célra fordítani.

Ezen a helyzeten szeretett volna segíteni a JátékNet.hu Webáruház. „Miközben csak Angliában évente 8,5 millió működőképes, jó állapotú játék kerül a szemétbe – sajnos hazai adatok egyelőre nem állnak rendelkezésre –, addig számos gyerek marad játék nélkül – mondta el Bognár Ákos, a JátékNet.hu ügyvezetője. – Sok esetben a szülők egyszerűen azért dobják ki a megunt játékokat, mert nem tudják, hogyan juttathatnák el azokat a megfelelő helyre, ezért indítottuk el a ’Hozd vissza megunt játékodat!’ kezdeményezést.” Az akció lényege, hogy a játékwebáruház által május 23-án, a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban megrendezett játékfesztiválon bárki leadhatta már nem használt játékait, melyet a JátékNet.hu saját felajánlásával kiegészítve eljuttatott a Bethesda Gyermekkórház számára. A kezdeményezés nagyon jó fogadtatásra talált a szülők körében: a rossz idő ellenére több mint 1500-an látogattak ki a fesztiválra, minden tizedik résztvevő saját felajánlással támogatta a Gyermekkórház kis betegeinek gyógyulását. „Több mint 500 játékot gyűjtöttünk össze, számtalan plüssfigura, matchbox és társasjáték is volt a felajánlások között” – foglalta össze Bognár Ákos a gyűjtés eredményeit.

Az előválogatott adományokat a JátékNet.hu által felajánlott játékcsomaggal kiegészítve Ada adta át a Bethesda Gyermekkórház képviselője, Dr. Velkey György főigazgató számára május 26-án. „A kórháznak és hivatalos alapítványának rendkívül sok, a kórház életében nélkülözhetetlen, nagy anyagi ráfordítással járó feladatai vannak. Így arra sajnos nincs lehetősége, hogy ajándékokat, játékokat vásároljon, ezért mindig különösen örülünk és hálásak vagyunk a hasonló felajánlásokért” – mondta el Timár Julianna, a Bethesda Gyermekkórház alapítványi munkatársa. „Nagyon jó gondolatnak tartom, hogy így segítsük a beteg gyermekek gyógyulását, hiszen a játéknak nagyon sok jótékony hatása van, és minden gyermek életében meghatározó emlékek kapcsolódnak hozzá – emelte ki Ada. – A saját gyermekkoromból én például a babákra emlékszem vissza legszívesebben, de mind a mai napig örömmel játszom különböző társasjátékokkal.”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…