2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Több mint hétmilliárd forintból újult meg a Miskolci Egyetem

Több mint hétmilliárd forintból újult meg a Miskolci Egyetem

A 2009-ben indult fejlesztések célja a campus oktatási, kutatási, innovációs, valamint külső és belső szolgáltatási infrastruktúrájának megújítása volt, az intézmény versenyképességének növelése érdekében – mondta a felsőoktatási intézmény rektora.

Torma András hozzátette: a beruházás végső állomásaként birtokba vehetik az egyetem megújult főépületét is, amely az intézmény emblematikus része.

Zsigmondné Vitályos Eszter, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára beszédet mondott a Miskolci Egyetem főépületének átadási ünnepségén Miskolcon 2015. június 16-án. Torma András, a felsőoktatási intézmény rektora elmondta, hogy több mint hétmilliárd forintból újult meg a Miskolci Egyetem, a 2009-ben indult fejlesztések célja a campus oktatási, kutatási, innovációs, valamint külső és belső szolgáltatási infrastruktúrájának megújítása volt, az intézmény versenyképességének növelése érdekében. MTI Fotó: Vajda János

A 7,2 milliárd forint összköltségű projekt építési és felújítási munkákból, illetve eszközbeszerzésekből állt. A pályázati összeg mintegy feléből szerezték be az eszközöket, emellett tíz épületet újítottak meg és elkészült az informatikai főépület is. Az épület-infrastruktúra területén a fejlesztések megalapozzák az üzemeltetési költségek csökkentését is – fűzte hozzá.

Lukács János projektmenedzser ismertetése szerint az eszközpark fejlesztésével jelentősen javultak a gyakorlatorientált képzés feltételei. Az új eszközök segítségével lehetőség nyílt az intézményi távközlési alhálózatok 1 gigabájt/másodperc sebességű (Gbps) csatlakoztathatóságára a végponti eszközökhöz.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek