2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Titkos társaság – egy szakértő tollából?

Ismét megjelent egy „felnőttkönyv” hazánkban, mely önmagában még nem is lenne érdekes – hisz ez már a sokadik ilyen esemény az elmúlt hónapokban –, ám a szerző személye miatt mégis figyelemre méltó A Juliette Társaság. Az a Sasha Grey írta ugyanis, aki nagyon fiatalon pornószínésznőként kezdte a karrierjét (aztán szintén fiatalon sikeresen ki is szállt), így talán ő más szempontból ír egy ilyen jellegű könyvet, mint a középkorú, háziasszony-kategóriájú író-kolléganők.

Nem az a tipikus karrier, hogy valaki pornószínésznőként kezdi a pályáját, majd az élet más területein tud sikeres lenni – épp ellenkezőleg, a legtöbbek számára mind hazánkban, mind az Egyesült Államokban a felnőttfilm-iparból már csak a süllyesztőbe vezet az út. Kivételek azért mindig akadnak, a magyar pornósztárok közül ilyen Michelle Wild, a külföldi csillagok közül pedig Sasha Greyt nevezhetnénk meg úgy, mint az utóbbi esztendők legpozitívabb ellenpéldáját.

A még mindig nagyon fiatal lány ugyanis az „olyan” irányú karrierje lezárását követően, a népszerűségét és ismertségét (valamint a kolléganői között csak ritkán tapasztalt mértékű intelligenciáját) kihasználva más területeken is be tudott futni. Már hollywoodi közönségfilmben és televíziós sorozatban is szerepelt, nemrég pedig magyarul is megjelent első regénye.

Mely A Juliette Társaság címet viseli, és mint annyi más mű, ez is a manapság oly divatos erotikus kategóriába sorolható. Az utóbbi hónapokban gombamód elszaporodtak az ilyen jellegű, nemzetközileg is hatalmas népszerűségnek örvendő regények, és Magyarországra is egyre nagyobb intenzitással hoznak ilyen könyveket a kiadók. Az úttörő E. L. James Árnyalat-trilógiája volt (korábban is voltak ilyen könyvek, de ez a széria vált igazán sikeressé), és ezt követte számos egyéb regény.

A Juliette Társaság leginkább a korábban már általunk olvasott S.E.C.R.E.T.-hez hasonlít. Az alapkoncepció szempontjából legalábbis mindenképp, azaz egy szép, de viszonylag visszafogott nő (ezúttal Catherine, de ez mindegy is) bekerül egy, a szexualitást középpontba helyező titkos társaságba, ahol végre lehetősége nyílhat kibontakozni, méghozzá olyan szinten, amikről korábban álmodni sem mert. És persze ennek köszönhetően addigi élete is felfordul.

A regény stílusán érződik, hogy nem szépirodalmi jellegű műről beszélünk, és az is, hogy Sasha Grey nem írónőként élte elmúlt éveit. Mint ahogy azt már korábban is sokszor megtettük hasonló esetekben, fontos leszögezni, hogy ennek nincs igazán jelentősége. És annak se, hogy mit mond a könyvről a kritikus, az újságíró és más – kizárólag szórakoztatási célból megírt könyvről lévén szó, úgyis csak az olvasók véleménye lesz a döntő.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…