2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Tiszaújvárosi tankerületi nőnap

A tiszaújvárosi Hunyadi Mátyás Általános Iskola adott otthont csütörtök délután a tankerületi pedagógus nőnapnak. Az ünnepelteket dr. Mengyi Roland, országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Halász János, kultúráért felelős államtitkár is. A kollégák és a gyerekek adtak műsort, majd a férfiak virággal köszöntötték a nőket.

A Sajószögedi Kölcsey Ferenc Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanárai Schubert és Mozart egy-egy számát adták elő, majd dr. Mengyi Roland mondott köszöntőt.

Dr. Mengyi Roland méltatta a nők családban és hivatásuk során végzett munkáját

– A statisztikusok a megmondhatói, hogy milyen sok nő, mennyit dolgozik azért, hogy jobb legyen az országnak, fejlődjön a társadalmunk, de legalább olyan fontos amelyet a családért tesznek otthon, nap mint nap. Nevelik a gyerekeket, vezetik a háztartást, s még a férfiak napjait is szebbé teszik közben. Sokszor elég egy mosoly, egy kedves szó – fogott a nők méltatásába dr. Mengyi Roland, majd áttért a rendezvény ünnepeltjeire, a pedagógusokra.

– Ha visszagondolunk gyerekkorunkra, akkor évtizedek múlva is fel tudunk idézni olyan tanárnőket, akik nyomot hagytak életünkben. Ez azért is  fontos, mivel az elmúlt évtizedekben teljesen elnőiesedett a pedagógus pálya. Az általános iskolákban, de a középiskolákban is többségében nők alkotják a tantestületet. Ezért is fontos a nők megbecsülése, s nem csak március 8-án. Ezt teszi lehetővé majd a pedagógus életpályamodell bevezetése. Ezzel kapcsolatban idézném az oktatásért felelős államtitkárt: “Nemcsak bértábla-módosításról van szó, hanem a pedagógusok munkájának újraértelmezéséről, a pedagógusok minősítéséről, a munkaidő másfajta szabályozásáról és egy nagyon jelentős béremelésről.” Reményeink szerint ezzel sikerül hosszú távra rendezni a pedagógusok problémáit. Visszaadja a szakma megbecsülését, ami az anyagiakban is érzékelhető lesz. Az életpálya hosszú távon kiszámítható, stabil lesz, ami fontos a nyugodt oktató, nevelő munka érdekében, amit nap, mint nap az iskolákban, egyéb oktatási, nevelési intézményekben végeznek – szólt a kormányzat törekvéseiről dr. Mengyi Roland.

Ezt követően Halász János tartott ünnepi beszédet, A folytatásban levetítették a  Tisza TV Vélemények a nőkről című kisfilmjét. A mozizás után a tankerület „Március 8.” Irodalmi Színpada adott műsort. A tiszaújvárosi Vándor Sándor Zeneiskola kellemes dallamokkal kedveskedett a közönségnek. Az ünnepség zárásaként Halász János és dr. Mengyi Roland társaságábana férfi kollégák virággal köszöntötték a nőket.

A hangulatos ünnepség keretében sikerült felejthetetlen élménnyel megköszönni a nők egész éves törődését, munkáját.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…