2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

TETTHELY – a törvény nevében

A Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának rendezvénye a Miskolci jogászképzés megindulásának 30. évfordulója alkalmából.
A Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara a 2011/12-es tanévben ünnepli fennállásának 30. évfordulóját, amely nem pusztán az intézmény alapításának kerek évfordulója, hanem a Miskolcon végzett jogászgenerációk közös ünnepe is egyben.

E jeles jubileumnak számos rendezvénnyel állít emléket a Kar, amelynek a 2011. november 4-én megrendezésre kerülő „Tetthely – a törvény nevében” című, elsősorban középiskolás diákokat célzó szakmai nap is a részét képezi. A program elsődleges célja, hogy bemutassa a jogászi, az igazgatási és a rendészeti tevékenység sokoldalúságát. A nyílt szakmai nap olyan programelemeket tartalmaz, amely a diákok és érdeklődők számára – részben játékos formában, részben interaktív módon, saját élményű tapasztalatok útján – lehetővé teszik, hogy maguk is meggyőződhessenek a jogászi, illetve az igazgatási hivatás izgalmas, sokszínű, ugyanakkor felelősségteljes voltáról. A program iránt érdeklődők részesei lehetnek a helyszínelés folyamatának, megismerhetik a bizonyítékok beszerzésének menetét és a büntető eljáráson belüli jelentőségét, a bírósági tárgyalás szereplőinek funkcióját csakúgy, mint a pártfogó felügyelők vagy a büntetés-végrehajtásban dolgozók feladatait. Az élmények mellett a rendezvény résztvevői értékes nyereményekkel is gazdagodhatnak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…