2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

TESZE-m

Elkészült a TESZE program  zárókiadványa TESZE-m! címmel. A módszertani segédletnek induló, majd sokkal inkább egy társadalom/közösségfejlesztő program tanulságait és hatásait összefoglaló könyv két és fél év mélyszegénység integrációs tapasztalatait foglalja össze az észak-abaúji térségben. Három szakma határán: a közösségfejlesztés, szociális munka és vidékfejlesztés szakmai együttműködésében született a program is, és a kiadvány is ebben a szemléletben íródott.

A könyv nem ragad le a programciklus határainál, betekintést nyújt a közelmúlt előzményeibe, a térség civil társadalmának megerősödésébe, a közösségi kezdeményezések térnyerésébe egészen a program létrejöttéig. Emellett fest egy közeli képet a jövőről, ahol többek között a program hatására egy önszerveződő kör hív életre egy gazdasági tevékenységet, amely a helyben maradás és hosszú távú tervezés reális alapjává válhat.

A kiadvány a Dialóg Egyesület gondozásában készült és a TESZE program zárókonferenciáján, 2014. június 24-én, Göncön mutatták be. A kiadványt a program munkatársai írták és szerkesztették. A kiadvány kereskedelmi forgalomba nem kerül, aki szeretne hozzájutni, az info@dialogegyesulet.hu e-mail címen érdeklődhet ennek lehetőségéről.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek