2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Természetfeletti lények gyűjtőhelye

Kiersten White a Természetfeletti című fantasyje egy izgalmasnak ígérkező trilógia első kötete. A regény kielégíti a műfaj azon rajongóit, akik egy könyvben szerették volna látni az összes általuk ismert természetfeletti lényt. Ebben a regényben többek között vannak vérfarkasok, boszorkányok, vámpírok, tündérek, sőt a főhősnő, Evie, legjobb barátja egy sellő. Az szerző úgy alkotta meg a varázslényeket, hogy igazak legyenek rájuk bizonyos, már közismert jellegzetességek és tulajdonságok, így White nem okoz a fantasy világában már jártas olvasóinak csalódást.

A történet nem meglepő módon eléggé klisészerű; természetfeletti képességekkel megáldott főhősnő, küldetések, főgonosz, szerelem. Az ifjú Evie a Nemzetközi Paranormális Ellenőrző Hivatalnál dolgozik. Feladata, hogy felkutassa és ártalmatlanítsa a paranormális lényeket, hiszen ő az egyetlen a Földön, aki azokat álcázott formában is felismerni képes. Ennek során találkozik a hivatalba álcázva bejutott Lenddel, és a két fiatalt egyre gyengédebb szálak kezdik el egymáshoz fűzni. Evie hétköznapinak nem mondható hétköznapjait a természetfeletti lények rejtélyes pusztulásnak indulása rázza fel, és a lány elhatározza, hogy fényt derít a titokra.

Evie karaktere biztosan meg fogja osztani az olvasókat. Vannak, akik szeretni fogják a humoros és talpraesett, bár sokszor naiv lányt a rózsaszín világával együtt, másokat viszont irritálni fog, hogy Evie sokszor csinál butaságokat, és túl ‘rózsaszín’. A szereplőket illetően érdekes háttér és élettörténeteket ismerhetnek meg az olvasók, bár a karakterek nem kaptak elég mély jellemrajzot. Erre várhatóan a második kötetben kerül nagyobb hangsúly. A Reth, Lend és Evie közötti sokat ígérő szerelmi háromszög is meglehetősen kidolgozatlan maradt, remélhetőleg White folytatja és kibontakoztatja a szerelmi szálat a későbbiekben.

Whitenak sikerült egy lebilincselő hangulatú világot megalkotnia könyvében, különleges lények sokaságával. A Természetfeletti egy szórakoztató és fordulatos cselekményű könyv, mely garantáltan meg fogja nevettetni az olvasóit, ráadásul és a klisék ellenére is egy érdekes színfolt a fantasy világában.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek