2024. 07. 17. szerda

Endre, Elek
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Tehetség Nap Szikszón

Tehetség napot szerveztek a szikszói Szepsi Iskola és Könyvtárban, ahol nemcsak az intézményben tanuló tehetségek mutatták be produkciójukat, hanem a gimnázium sikereket elért öregdiákjai is színpadra léptek, hogy példaként bemutassák a diákoknak: vidéki iskolából indulva is lehet sikeres karriert befutni.

A rendezvényt Füzesséri József Szikszó polgármestere nyitotta meg, aki arról beszélt: Milyen gazdag szellemi értékkel is rendelkezik ez a város, hiszen egy egész napot szentelhetünk a tehetségeknek. Méghozzá a gyerekeink tehetségének, ami a legnagyobb érték és a legnagyobb kincs. Beszélt a tehetség felelősségéről, amelyben szerepe van pedagógusnak, szülőnek, gyereknek egyaránt.

Szikszó Önkormányzatának prioritása között ott vannak a gyerekek. Önmagában az iskola színvonalas fenntartása is komoly áldozatokba kerül a városnak, hiszen köztudott, az állami normatívák nem fedezik az intézmény működését.

A 2011-es költségvetésbe több, a diákok helyzetét, előrejutását is segítő intézkedéseket is megfogalmazott Szikszó. Például oktatási, kulturális, sport és környezetvédelmi alapból fedezi az önkormányzat a Bursa Hungarica ösztöndíj, nyelvvizsgához kapcsolódó kiadásokat. A középfokú C típusú, államilag elismert nyelvvizsga megszerzése esetén 50 000 Ft-t, a felsőfokú C típusú, államilag elismert nyelvvizsga megszerzése esetén pedig 100 000 Ft támogatást adnak.

Elfogadta a képviselő testület a Szikszó Ösztöndíjasai pályázatot is, ahol évenként két – egy középiskolai, és egy felsőfokú oktatásban tanuló diákot – részesítenek ösztöndíjban. Ez a kiírás hamarosan megjelenik majd, amely a 2011/ 2012-es tanévre szól.

A rendezvényre meghívást kapott a város és a gimnázium jó hírét öregbítő volt diákként Dr Piskóti István, egyetemi docens, a Miskolci Egyetem Marketing Intézetének a vezetője, Dr Kucserák Katalin ügyvéd, aki jelenleg Budapesten működtet önálló ügyvédi irodát, Hornyák Zoltán rádiós újságíró- szerkesztő, Dr Laczkó Csaba állatorvos, Dr Szobeczki Zsolt bőrgyógyász és László Erika, külkereskedő, a TS Hungária Járműjavító kereskedelmi osztályvezetője. A vendégek megosztották diákélményeiket a hallgatósággal, de válaszoltak a diákok kérdéseire, akiket arra biztattak, szorgalommal, tanulással, önbizalommal semmi sem lehetetlen az életben.

A Tehetség Napon a szepsis diákok ízelítőt adtak a vendégeknek abból, ki miben tehetség Szikszón. Tapsolhattak a vendégek prózamondónak, musical énekesnek, csoportos táncprodukciónak, de ízelítőt kaptak a meghívottak a fizika elmélet és a hétköznapok kapcsolatáról is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek