2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Tartalmas, izgalmas, nehéz, de eredményes évadot zártak a Szimfonikusok

Tartalmas, izgalmas, nehéz, de eredményes évadot zártak a Szimfonikusok

81 koncerttel és közel 30 ezres nézőszámmal búcsúztatta a 2015/2016-os szezont a Miskolci Szimfonikus Zenekar. Az évad zárásakor jubileumi díjakat és az „Évad Zenésze” kitüntetést is átadták. Három Promenád koncerttel zárták az évadot a Miskolci Szimfonikusok a Nyári Színházban. Szászné Pónuzs Krisztina, ügyvezető az évadzáró társulati ülésen elmondta a háromszoros teltház egy délután alatt, méltó befejezése volt az évnek. Hozzátette: az évad szakmailag és gazdaságilag is eredményes és sikeres volt.

A társulati ülésen Gál Tamás, a zenekar művészeti vezetője is köszöntötte a társulatot és elmondta, hogy az előző évadban megalapozott lendülettel szeretné a következőt is végigvinni. Hozzátette: úgy érzi, hogy megtalálta a zenekarral a közös hangot, s egy igazán értékes és termékeny év következik ezáltal.

A zenekar 2016/2017-es zenei évad műsorkínálatában idén is két saját bérlet szerepel. A Tűzvarázs 7 koncertet kínál a Művészetek Házában és igazán nagymérvű darabok is műsorra kerültek. A Hangforrás bérlet esetén pedig három nagykoncertet kínálnak, ami mellé a bérletvásárló választhatja ki a negyediket két kamarakoncert közül a Zenepalotában, ez a kisebb bérletet tartalmilag egy igazi ínyenc válogatás a zenei különlegességek kedvelőinek. A bérletes hangversenyek mellett lesznek új bérleten kívüli koncertjeik, illetve nagy hangsúlyt kapnak továbbra is a családi és ifjúsági programok.

Elhangzott továbbá, hogy a zenekar igyekszik az ország minél több pontján megjelenni, így örülnek a fővárosi felkéréseknek – az elmúlt évadban négyszer szerepeltek Budapesten – és jó együttműködést sikerült kialakítani vidéki városokkal is, mint Kisvárda, Gyöngyös és Edelény.

Az évadzáró ülésen idén is átadták a már hagyományosnak mondható „Évad Zenésze” kitüntetést, amit a társulati tagok szavazatai alapján ezúttal Czimer Sándor, klarinétművész nyert el. Emellett díjazták a 25, 30 és 40 éve a zenekarnál dolgozó munkatársakat is.

Bár az évadot lezárták, de a nyári időszakban még találkozhatnak a zenekarral július 16-án a Tokaji , Fesztiválkatlanban, illetve augusztus 19-én a Nyírbátori Zenei Napokon játszik majd a zenekar.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek