2024. 06. 22. szombat

Paulina
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Tanulókat toboroz az új kazincbarcikai református általános iskola

Tanulókat toboroz az új kazincbarcikai református általános iskola

Tompa Mihály nevét vette fel az egykori Herman Ottó Tagiskola, mely a jövőben a református egyház fenntartásában működik.

 

Mint ismeretes: Csomós József református püspök és Szitka Péter, Kazincbarcika Város polgármestere május közepén ünnepélyes keretek között írta alá a két fél között megkötött közoktatási megállapodást. Ennek nyomán a Tiszáninneni Református Egyházkerület a Herman Ottó Tagiskola épületét 2011. augusztus 01-jétől 2031. július 31-ig térítésmentesen használhatja és ott általános iskolai oktatást végezhet.

A Tompa Mihály Református Általános Iskola a tervek szerint szeptember elsejétől valamennyi alsós évfolyamon 1-1 osztályt működtet, majd felmenő rendszerben ezek alkotják a folyamatosan bekapcsolódó felsős évfolyamokat.

Az intézmény most közzétett tájékoztatójából kiderül: tanulóik személyre szóló színvonalas szellemi, lelki és testi gondozást kapnak majd. Pedagógusaik többsége szakvizsgázott több diplomás, több éves, évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezik, mind a hátránykompenzáció, mind a tehetséggondozás területén.
Az új egyházi iskolában tandíjat nem kell fizetni, a gyermekvédelmi támogatásban részesülőket pedig ugyanazok a jogok illetik, meg, mint az önkormányzati fenntartású iskolákban – olvasható az intézmény közleményében.
A református iskola nyitott más felekezetű diákok fogadására is, a jelentkezési határidő 2011. június 30.
A témával kapcsolatban bővebb információ az intézmény weblapján található: www.tompamihaly.tirek.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…