2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Tánccal a drog ellen – show tánc fesztivál Tiszaújvárosban

Tánccal a drog ellen – show tánc fesztivál Tiszaújvárosban

A Tiszaújvárosi Sportcentrumban április 29-én rendezik meg a Táncolj, NE drogozz! mottót viselő  XIX. Show Tánc Fesztivált. A Tánc Világnapján 13 település  700 táncosa – óvodásoktól a felnőttekig –  82 műsorszámmal, különböző táncműfajokkal mutatkozik be.

A rendezvény különlegessége, hogy ez nem verseny, nincs díjazás, csak bemutatók és a tánc öröme! A fesztivál célja ezen túl a drogmentes, egészséges életmód hirdetése. A nap fénypontja a közös össztánc, ahol a résztvevő csapatok együtt lépnek fel a kábítószer ellen. A fesztivál fővédnöke Bráz György, Tiszaújváros polgármestere, főtámogatója a Tiszaújvárosi Önkormányzat.

A  „Tiszaújvárosi Gimnasztrádáért” Alapítvány, a Tiszaújvárosi Sport-Park Nonprofit Kft., és a Tiszaújvárosi Diáksport Egyesület által közösen szervezett  program délelőtt tíz órakor kezdődik a mini és gyermek csoportok produkcióival, majd délután kettőtől az ifjúsági és felnőtt táncosok mutatják be koreográfiáikat. Kicsik és nagyok, amatőr és profi együttesek közösen hirdetik: Táncolj, NE drogozz! A régió több települését –  Bükkaranyos, Bükkszentkereszt, Gesztely, Hajdúnánás, Hejőkeresztúr, Hernádnémeti, Mályi, Miskolc, Nyékládháza, Polgár, Sajókeresztúr, Szirmabesenyő, Tiszaújváros – képviselik a táncosok. A rendezvény sokszínűségét mutatja, hogy a látványos produkciók közt lesz akrobatika, aerobik, társastánc, hastánc, hip-hop, show tánc, modern tánc, jazz tánc, néptánc, pop és mazsorett is.

Az együttműködő Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) felkészült szakemberei és kortárssegítői információs anyagokkal és játékos programokkal várják az érdeklődőket.

Fellépnek az Arabesque Tánccsoport, a Fitt Dance Tánccsoport, a Fitt&Art Tánccsoport, a Grand Dance Tánc és Mozgásstúdió, az Eötvös Táncosok (Sajókeresztúr), a Hajdúnánási Gimnasztráda, a Harc- és Táncművészet Sportegyesület, a Hunyadi Fesztivál Táncklub, a Jégmadár Mazsorett Csoport, a Karakter ATI, a Kazinczy Aerobic Team, a Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola, a Nána Formációs Társastánc Stúdió, a Nassera Keleti Táncegyesület, a Phoenix Fusion Tánciskola, a Polgári Mazsorett és Tánc Együttes, a Premier AMI, a Szivárvány Mazsorett Csoport, a Tiszaújvárosi Gimnasztráda, a Tuti Titi Team és Napgyöngye Lányai és a Vival Latinos (Éltes Mátyás Iskola) tagjai.

Jegyeket 600 forintért a fesztivál napján, a helyszínen lehet megvásárolni. A 6 év alattiaknak és 70 év felettieknek a belépés ingyenes.
Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!

Programterv:
10.00 : Megnyitó, Mini és gyermek csoportok produkciói
13.00: Díjátadás a délelőtti produkcióknak, majd közös tánc a drog ellen!
14.00: Ifjúsági és felnőtt csapatok produkciói
17:00Í: Díjátadás a délutáni produkcióknak, közös tánc ráadás!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek