2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Találkozás a Lélektánc a Caminon írójával

Vajon csak az lesz vándor, aki rálép Szent Jakab útjára, az El Caminora? Vagy vándorok vagyunk mindannyian, akik életünket találkozások és búcsúzások, döntések és megfutamodások között éljük? Pető Csilla Lélektánc a Caminon című könyve ezekről a kérdésekről (is) szól. Az író január 21-én a Szabó Lőrinc Könyvtár vendége lesz.


Ősrégi a zarándokút, ami Spanyolország Galicia tartományának fővárosába, Santiago de Compostelába, az idősebb Szent Jakab apostol földi maradványaihoz vezet. A mi tudatunkba azonban csak 1-2 évtizede kezd visszaépülni a híre – az úté, ami valójában több út, de a fő szakasza ugyanaz, bárhonnan indul az ember.
Gondolati-lelki értelemben is bizony máshonnan indul minden zarándok. Éppen ezért, bár számos beszámoló (könyv, film) született már az El Caminoról, mégis mindegyik más. Pető Csilla nem is akart róla mesélni hazatérése után. Ahogy könyvében visszaemlékezik: „Az első érzésem az volt, hogy nem, nem kell könyv, ezt át kell élni, megtapasztalni, ott lenni. Miről is írhatnék? – tettem fel magamnak a kérdést. Kíváncsi lesz-e rá bárki is. Rólam szólt, az életemről, hogy is mondhatnám ezt el mindenkinek?!”
Hogy mi lett mégis elmondható az útról? Sem a táj, sem az útirajz, sem a számok-adatok. Sokkal inkább az érzések, emberek, kapcsolódások, felismerések. Minderről élőben is beszél a szerző január 21-én, csütörtökön délután 5 órától a miskolci Szabó Lőrinc Könyvtárban, ahol természetesen dedikálja is könyvét.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek