2024. 02. 22. csütörtök

Gerzson
1 EUR 387 HUF
1 GBP 452 HUF

SZŐLŐSZENTELÉS, PINCEMUSTRA

KORÁN INDUL A TURISZTIKAI SZEZON TOKAJBAN

Vince napi pincemustrával várják január 19-én a Tokajba érkezőket. Az év első boros rendezvényét a hagyományok és az új borok jegyében tartják meg, a kezdeményezéshez számos pincészet csatlakozott.

Négy szervezet (a Tokaji Borászok Asztaltársasága, a Kulturális és Konferenciaközpont Tokaj, az Európai Borlovagrend tokaji legátusa és a Tokaji TDM Egyesület) közösen rendezi meg a Vince napi szőlő és borszentelést Tokajban január 19-én. A programok sora a tavalyi évben Magyarország legszebb szőlőbirtokának választott Hétszőlő Birtokon kezdődik délelőtt tíz órától, ott a történelmi egyházak képviselői szentelik meg a tőkéket. Ezt követi a pincemustra, a látogatok délelőtt a Szerelmi Pincesoron kóstolhatják meg Tokaj kincseit.
Délután egy órára a római katolikus templomba várják a vendégeket, itt szentelik meg az új borokat, utána a belváros két pincészete is kóstolót tart. Az érdeklődők a részletes információkat a +36-70-388-88-70-es telefonszámon vagy a facebook.com/konferencia.tokaj oldalon kaphatnak.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Holnaptól 46. UTAZÁS KIÁLLÍTÁS
2024. február 22-25. között Az Utazás kiállítás a látogatói igényeknek megfelelően megújul, interaktív programokkal egészül ki, amelynek köszönhetően…