2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Színházi híreink

ALTERNATÍV IDENTITÁS

Az egri Eszterházy Károly Főiskola Vizuális Művészeti Tanszékének hallgatói egy-egy lehetséges arculatot terveztek a Miskolci Nemzeti Színház számára. Harminckét diák dolgozott a terveken, közülük tizennégy tanuló logóra, plakátra, műsorfüzetre és honlapra készült terveit állítjuk ki Miskolcon, a Széchenyi utca 36. szám alatt, a régi papírbolt helyiségében. A kiállítás címe: Alternatív Identitás.
A tárlat június 7. – 16. között minden nap 17-től 20 óráig tart nyitva, társulatunk egy-egy jeles színésze, rendezője a napos „teremőr”.

A miskolci nézők, valamint a színház felkérésére felállt zsűri is szavaz a nekik tetsző alkotásokra, a győztes elképzelés pedig a következő évad arculatváltásának kiindulópontja lesz.

A nyilvános eredményhirdetés június 17-én 19 órakor kezdődik. A zsűri két díjat ad át, Logó és Plakát kategóriában. Ekkor hirdetjük ki a szimpátiaszavazás eredményét, a közönségdíjat is.

A zsűri tagjai: Balla Miklós, a Miskolc Dixieland Band vezetője; dr. Barkóczi István, a Fux Rt. tulajdonos-vezérigazgatója; dr. Erőss István tanszékvezető; dr. Kavecsánszki Gyula, festőművész; dr. Kiss Ákos Levente, osztályvezető főorvos; dr. Kriza Ákos, Miskolc Város polgármestere, Püspöki Péter, a CIMBIK vezetője.

MI ÉS MISKOLC, AVAGY 272307 LÉPÉS A VÁROS FELÉ

Ugyanezen a napon, azaz június 17-én, 20 órakor érkezik meg Szőcs Artur rendező vezetésével a színház tizenkét új társulati tagja tíz napos gyaloglás után Miskolcra, a Nagyszínházba, ahol a társulat régebbi tagjai fogadják őket. Röviden eljátsszák, elmesélik, mi történt velük az úton, Miskolc felé. Ezek az élmények képezik a jövő évadban bemutatandó „Mi és Miskolc, avagy 272307 lépés a város felé” című előadás alapját. Az esemény nyilvános és ingyenes!


A MISKOLCI OPERAFESZTIVÁL GÁLAHANGVERSENYE

21 órától a Miskolci Nemzeti Színházban kezdetét veszi a „Bartók + Puccini” Miskolci Operafesztivál zárógálája, a „Híd a jövőbe” koncert.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ha lemaradtál vagy kimaradtál
Bizonyára sokan vannak azok, akik a február 15-i megadott határidőig nem jelentkeztek felsőoktatási intézménybe, most mégis úgy döntenek, hogy szeptem…