2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Szikszó Ösztöndíjasai

Hagyomány már Szikszón , hogy a város támogatja a tehetséges közép és felsőoktatási képzésben részt vevő diákjait.  A napokban hirdették ki a pályázat eredményét.

Szikszó számára fontos, hogy  a  tehetség , teljesítmény alapján jutalmazzuk  azokat a szikszói diákokat, akik kiemelkedőek a tanulmányaikban – mondja Füzesséri József , Szikszó polgármestere. A település gazdasági fejlődése lehetővé teszi, hogy évről évre  egy iskolai esztendőn- 10 hónapon-  keresztül  hozzájáruljunk  a diákok költségeihez. A nyílt pályázat, ami egy kidolgozott szempontrendszer szerint működik, nagyon népszerű a szikszói lakhellyel rendelkező diákok körében. Ez egy igazi megmérettetés, és nemcsak anyagi segítség, de büszkeség is ma Szikszó Ösztöndíjasának lenni.

Az idei esztendő díjazottjai :

Az I. kategória: Békési Dóra, az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának hallgatója, aki havi nettó harmincezer forintban részesül.

A II. kategória:Leskó Gergő,  a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karának hallgatója, akit havi húszezer forinttal támogatnak .

III. kategória : Kovács Ákos,  a Szent Márton Katolikus Gimnázium és Általános Iskola tanulója, aki havi tízezer forint támogatásban részesül.

A  pályázat különdíjasa

Fehér Nikolett, a Miskolci Egyetem közigazgatás-szervező szakos hallgatója, aki tanulmányi eredménye és helyi közösségi munkája alapján érdemelte ki az ösztöndíjat, amely havonta húszezer forint.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek