2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Szikszó örökbe fogadja a Shakespeare szobrot

A Duna Korzón Budapesten,  a Marionett Hotel előtt áll az a Shakespeare szobor, amelynek teljes hasonmása  az ausztráliai Ballarat városában található. Az emlékmű adakozásból  jött létre  14 évvel ezelőtt  a Borsod- Abaúj- Zemplén megyéből elszármazottakat tömörítő  Budapesti Borsodi Kör és a Ausztráliai Magyar Baráti Kör  kezdeményezésére és támogatásával.

A nagy reneszánsz író születésnapját- amely áprilisban van- mindig megünneplik a civil szervezetek tagjai. 2010-ben kapcsolódott be ebbe a programba Szikszó Önkormányzata. Gyerek és felnőtt csoportok látogattak el ide , ismerkedtek az író szellemiségével,  és a születésnapon koszorúval fejezték ki tiszteletüket.

Szikszó Önkormányzata az elmúlt években rendkívül jó kapcsolatot alakított kis a Budapesti Borsodi Kör elnökével ,  Dr Nagy Károllyal, aki szikszói születésű,  és Szikszó város    díszpolgára.

Dr Nagy Károly  úgy döntött, hogy ettől az évtől kezdve,  a  Shakespeare szobrot  és azzal kapcsolatos teendők elvégzését a fiatalabb generációkra bízza. Füzesséri József , Szikszó polgármestere büszke arra, hogy a város tovább viheti ezt a kulturális értéket, ezt a hagyományt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek