2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Szerencsre már biztosan ellátogat jövő tanévben egy Energiakövet!

Szerencsre már biztosan ellátogat jövő tanévben egy Energiakövet!

Van miért várniuk a következő tanévet!

Szuperhősök szeptembertől a magyar oktatásban! A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) pályázatán Energiakövet 2017 címet elnyert 4 egyetemista a nyári szünetben arra készül fel, hogy a következő tanévben nyertes óraterveik alapján általános és középiskolákban megtartsák szuperóráikat országszerte.
Véget ért a tanév, az iskolákban beköszöntött a nyári szünet, a MEKH Energiakövet címet 2017-ben elnyert Csontos Csaba (ELTE TTK Geográfus szak), Gyulánszki Zsuzsanna (Szegedi Tudományegyetem, fizika-matematika szak), Molnár Janka Sára (Eötvös Loránd Tudományegyetem, fizika szak) és Nagy Bence (Eötvös Loránd Tudományegyetem, biológia-földrajz tanárszak) viszont már visszaszámol, és alig várja a következő tanév kezdetét. Ők ugyanis az ösztöndíj keretében lehetőséget kaptak, hogy „szupertanárként” az oktatásban is kipróbálhassák magukat. A 2017. szeptember 1. és december 31. közötti időszakban nyertes óraterveik alapján általános és középiskolákban tartják majd meg szuperóráikat országszerte.

A MEKH Energiahatékonyság oldalon lehetett osztályokat nevezni a rendhagyó tanórákra, majd szavazni rájuk. Az 5 legtöbb szavazatot begyűjtő iskolába már biztosan ellátogat egy Energiakövet és tart egy izgalmas fizikaórát.

Iskolák:

–         SZERENCS: Szerencsi Rákóczi Zsigmond Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 6.b osztálya

–         SÁSD: Sásdi Általános Iskola 8. osztálya

–         DÉLEGYHÁZA: Délegyházi Hunyadi János Általános Iskola 7.a osztálya

–         NYÍREGYHÁZA: Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium 9.a osztálya

–         BUDAÖRS: Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskola 5.n osztálya

További hírek a www.energiakovetek.hu honlapon.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek