2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Szeptember 28. – mindenkit várnak a Miskolci Egyetem kutatói

Szeptember 28. – mindenkit várnak a Miskolci Egyetem kutatói

Az Európai Unió felhívására és támogatásával várja az érdeklődőket az újabb Kutatók Éjszakája szeptember 28-án. A Miskolci Egyetem ezen az estén ismét a szenvedélyesen kíváncsiaké lesz: Légy a magad szobrásza! Fúrj olajkutat! Készíts magadnak rágógumit! Rengesd meg a földet! – néhány a cselekvésre invitáló felszólítások közül, abból a csokorból, amely izgalmas látogatásra, kísérletezésre buzdít a campuson e tudományos fesztiválon.

A Miskolci Egyetem rendezvényén kiemelt szerepet kapnak azok az eredmények, amelyeket az egyetem kutatói, oktatói „A felsőoktatás minőségének javítása kiválósági központok fejlesztésére alapozva a Miskolci Egyetem stratégiai területein” című TÁMOP-pályázat keretein belül értek el. A pályázat a programok megrendezését is támogatja.

A részletes programról tájékozódhatnak az érdeklődők az egyetem honlapján és a rendezvény hivatalos honlapján is:

www.uni-miskolc.hu és www.kutatokejszakaja.huKutatók éjszakája 2012

Szeptember negyedik péntek éjszakája idén is a szenvedélyesen kíváncsiaké!
Végre újra kinyílnak a laborajtók, a kutatók ismét kibújnak fehér köpenyükből, és hétköznapi nyelven mutatják be a tudományt.
Szeptember 28-án, Kutatók Éjszakáján kicsik és nagyok személyesen találkozhatnak a kutatókkal, kipróbálhatják eszközeiket, találmányaikat, megismerhetik a munkájukat előadások, vetélkedők, kiállítások és tudományos-szórakoztató programok keretében.

A kutatók a tudomány csodái mögött álló hétköznapi emberek – ezt hivatott  népszerűsíteni 2012. szeptember 28-án a Kutatók Éjszakája, melynek országos programsorozatán idén is bepillanthatunk szinte minden tudományág „kulisszái” mögé.

Ez nem az unalmas előadások estéje, ezek a programok a kutatókat és életpályájukat, a tudományos módszereket és eredményeket a laikusok számára is érthető és élvezhető formában, interaktív módon, néhol játékos formában mutatják be az érdeklődőknek.

Az Európai Bizottság támogatásával megvalósuló Kutatók Éjszakája Európa-szerte már hetedik esztendeje méltán népszerű tudományos fesztivál, elsősorban a pályaválasztás előtt álló fiatalokat szólítja meg.

Hét év alatt a Kutatók Éjszakája hazai látogatottsága több mint tizenötszörösére növekedett, és így Magyarország egyik legjelentősebb kutatás-fejlesztéssel foglalkozó eseménysorozatává vált. Ma már az ország számos pontján, az összes régióban elérhetők az interaktív, tudományosan igényes programok minden korosztály számára.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a Kutatók Éjszakája 2012-es programjain, szeptember 28-án!

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…