2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Szemere nap Vattán

2012. augusztus 26-án SZEMERE NAPOT rendezett Vatta Község Önkormányzatának képviselő-testülete Szemere Bertalan születésének 200 évfordulója alkalmából. Szemere Bertalan 1812. augusztus 27-én Vattán született.

Vatta település a megtisztelő évforduló alkalmából Szemere Bertalanhoz méltó ünnepi megemlékezéssel és programokkal készült. Ennek keretében a községben élőknek és a községbe látogatókat egyaránt fontos jelentős beruházásokat avattak fel, adtak át. A ünnepségsorozat Ünnepi Istentisztelettel kezdődött a református templomban, melyet Hajnal András új tiszteletes celebrált. Az Istentisztelet keretében felavatták az új elektromos orgonát. Az avatási ünnepségsorozaton egyedül álló élménnyel gazdagodott Vatta község lakossága azzal, hogy az Istentisztelet vendége volt: MÉSZÁROS JÁNOS ELEK, Alcsútdoboz Református Gyülekezetének presbitere, aki az alcsútdobozi egyház üzenetét hozta a vattaiaknak. Mészáros János Elek, a Csillag Születik 2012 győztese személyiségével elvarázsolta a vattaiakat.
Az orgona avatási ünnepség után átadták Szemere Bertalan születésének 200 évfordulója alkalmából megújult Szemere Parkot: melyben Gáti Gábor szobrászművésznek a Szemere-kertben 1974. május 24-én leleplezett – domborműves emlékoszlopa áll.
Ünnepi beszédet mondott Korán István polgármester, valamint Orosz Lajos nyugállományú ezredes a miskolci Helyőrségi Nyugdíjas Klub titkára.
Az avatási ünnepségen közreműködtek a Szemere Bertalan tagiskola diákjai: A nemzeti színű szalagot a Szemere Nap vendége- Tállai András, a Belügyminisztérium Önkormányzatokért Felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője, Korán István polgármester, valamint a kivitelező Szilvási Építő Kft. részéről: Szilvási András ügyvezető – vágta át. Az emlékoszlopnál koszorút helyezett el Vatta Községi Önkormányzat képviselő-testületének tagjai, Tállai András államtitkár, valamint a Szemere Bertalan Tagiskola képviselői.
A Szemere Park avatása után átadták a Borsod Takarék Takarékszövetkezet új fiók-épületét. Avató beszédet mondott: Kuzmi István elnök-ügyvezető. A szalagot Tállai András, államtitkár, országgyűlési-képviselő, Korán István polgármester, Kuzmi István elnök-ügyvezető, valamint a kivitelező nevében Hegedűs László, a LEADER BAU KFT ügyvezetője vágta át.
A SZEMERE NAP, mely bizonyára minden résztvevőnek kedves élmény marad a Faluházban vendéglátással ért véget.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …