2024. 07. 28. vasárnap

Szabolcs
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
Széchenyi István halálának 150. évfordulója

Széchenyi István halálának 150. évfordulója

Széchenyi István halálának 150. évfordulója Április 8-án 9.30 órakor koszorúzás lesz a Városház téren lévő Széchenyi Szobornál. Ezt 10 órától ünnepi megemlékezés követi a Miskolci Akadémiai Bizottság Székházának nagytermében.

A megemlékezésen köszöntőt mond Lakatos István akadémikus a MAB elnöke, Újszászy László a MAB titkára, BodonyiCsaba, a SZIMA Miskolci Területi Csoportjának elnöke. Széchenyi István munkásságának miskolci és megyei vonatkozásaira Veres László történész, megyei múzeumigazgató emlékezik.

A Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia Miskolci Területi Csoportja és az MTA Miskolci Akadémiai Bizottsága kiállítással is emlékezik a nagy magyar hazafira a székház könyvtártermében.

A kiállítás az 1998-ban megjelent Széchenyi grafikai mappa anyagából készül, a Miskolci Galéria Városi Művészeti Múzeum közreműködésével, melyhez anno Kosáry Domonkos akadémikus és Supka Magdolna művészettörténész írt ajánló ünnepi sorokat. A kiállítást Dobrik István művészettörténész ajánlja a megjelentek figyelmébe. A rendezők az ünnepi év lezárásaként az ősz folyamán – más szervezetek és intézmények bevonásával – a szélesebben vett Széchenyi család történetéről emlékülés megszervezését is tervezik.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek