2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Szakképzési Fórum Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szakképzési Fórumot szervezett a megye szakiskolai szakképzéssel foglalkozó intézményei, illetve fenntartói számára. A fórum elsődleges témája a modern, hároméves szakmunkásképzés bevezetése volt.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Szász termében rendezett fórumon Riz Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés alelnöke elmondta: a szakképzési rendszer átalakításának célja, hogy megfelelő számú szakember álljon a gazdaság szolgálatába. Ennek érdekében fog össze a kamara a kormánnyal. Törekvésük megegyezik a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat céljaival, amely aktív szereplője kíván lenni a szakképzésnek a megyében.

Társy József, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal kabinetvezetője a fórumon elmondta: új helyzet állt elő az oktatásban, a kormány, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara közötti megállapodás értelmében ugyanis életbe lép a duális szakképzés rendszere, amely a vállalati, gyakorlati képzést hangolja össze az elméletivel. Ennek célja a gazdaság versenyképességének javítása.

Bihall Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a fórumon úgy fogalmazott: cél a gyakorlatorientált, munkaerő-piaci igényeknek megfelelő képzés kialakítása, amelynek az alapjait már lefektették.

Emlékeztetett arra is, hogy Magyarországon a szakképesítéssel bírók elhelyezkedési aránya nagyobb, mint a pusztán érettségivel rendelkezőké, és közel azonos a diplomásokéval.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…