2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Stílus napról napra

Lakatos Márk alighanem jelenleg az ország legismertebb stylistja, aki, mi tagadás, meglehetősen ügyesen használta ki azt, hogy celebbé vált. Különböző sikeres vállalkozásokat indított be, népszerű projektekhez adja a nevét, és még sorolhatnánk. Ettől függetlenül – sőt nem is függetlenül, mert elért eredményeit ennek köszönheti – nagyon is érti a dolgát. Megéri hát hallgatni rá, és még ha nem is mindent fogadunk el, az tény, hogy tapasztalatának köszönhetően a saját területét érintő kérdésekhez éppúgy szakértően és megalapozottan ért, mint bármely szakember.

Egyéniségre, koherens életvitelre és –szemléletre sokan vágynak, és ennek ma már éppúgy lehet szakkönyve és szakértője, mint bármi másnak. Ezúttal ebben a szerepben tehát Lakatos Márkot látjuk, aki a Stíluskalendárium című könyvén keresztül ad hasznos tippeket olvasóinak. Márpedig el kell ismerni: önmagát is remekül megcsinálta – márpedig ez a legerősebb referencia.

A sikkes öröknaptár tuti tippekkel alcímet viselő mű pontosan azt nyújtja, amit várni lehet tőle. Ne bibliaként és életmegváltásként tekintsünk rá, hanem csak úgy, mint egy olyan tanácsadó eszközre, amely sok másikkal együtt segítségünkre lehet a mindennapokban és önmagunkkal kapcsolatban. E formájában viszont, ha hiánypótlónak éppen nem is nevezhető, de kétségtelenül hasznos, ráadásul kerek, egész, megalapozott és élvezetes, jó stílusban megírt kézikönyv.

Igazából maga a könyv is egy stílustanulmány. Ez a naptári forma és rendszer is a jól szervezettség és összeszedettség érzését kelti, amely ráadásul épp olyan komplex, mint maga a szerteágazó tartalom. A könyvben ugyanis nem csak ruhákról és frizurákról esik szó, de lakberendezéstől kezdve életmódtippeken át gasztronómiáig elég sok minden felmerül. Utóbbiban talán nem Lakatos Márk a legavatottabb – de azért nagy bakot sem tud lőni ezekkel.

Mindez azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne lenne érdemes megfogadni Lakatos Márk bizonyos tanácsait. Márpedig mivel személyes konzultációra csak keveseknek van lehetőségük vele, így a legtöbbeknek be kell érniük a másodlagos forrásokkal – mint például a Stíluskalendáriummal. A mű azonban teljes mértékben képes ezt a funkcióját betölteni

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek