2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • SPACEMETAL 3.0 – Kiállítás Horváth Gábor festményeiből

SPACEMETAL 3.0 – Kiállítás Horváth Gábor festményeiből

Horváth Gábor (1974–2008), a miskolci születésű, tragikus hirtelenséggel elhunyt fiatal festőművészidén idén augusztusban lett volna 40 éves, ezen évforduló alkalmából rendez újra kiállítást a MissionArt Galéria Gábor munkáiból, melyen 2008-ig tartó intenzív és kísérletező alkotásának a legmeghatározóbb munkái, olaj- és lakkfestményei, valamint alumíniumlemezre szilikonnal festett képei lesznek láthatóak.
2011-ben a MissionArt Galéria kiadásában a teljes életművet áttekintő album is megjelent, Spacemetal – Horváth Gábor címen, mely a kiállítással együtt izgalmas utazást tartogat Horváth Gábor sajátos univerzumába. A kiállítás és az album címe egy összetett fogalom, nemcsak több festményének címe, nemcsak egyik kedvenc, általa kitalált és használt „gáboros” jelzőnek a megfelelője, több ennél… aki ellátogat a kiállításra és végiglapozza ezt a könyvet, annak a rendezők reményei szerint a végére kiderül, mi is igazából a Spacemetal.

A megnyitó zenei aláfestése: .page.+Mike Nylons / The Corporation – ambient-experimentál-noiz-drone act

A Gallery Weekend Budapest rendezvény miatt rendhagyó nyitvatartással várjuk az érdeklődőket a Balaton utcai kiállítótérben: szeptember 13-14-én 10-18 óráig, utána hétfőtől szombatig szintén 10-18 óráig, vasárnap 10-13 óráig. A kiállítás szeptember 28-án zár.

Bővebben: www.missionart.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek