2024. 10. 24. csütörtök

Salamon
1 EUR 402 HUF
1 GBP 483 HUF
Kezdőlap » Kultúra » Kultúra » SPACEMETAL 3.0 – Kiállítás Horváth Gábor festményeiből

SPACEMETAL 3.0 – Kiállítás Horváth Gábor festményeiből

Horváth Gábor (1974–2008), a miskolci születésű, tragikus hirtelenséggel elhunyt fiatal festőművészidén idén augusztusban lett volna 40 éves, ezen évforduló alkalmából rendez újra kiállítást a MissionArt Galéria Gábor munkáiból, melyen 2008-ig tartó intenzív és kísérletező alkotásának a legmeghatározóbb munkái, olaj- és lakkfestményei, valamint alumíniumlemezre szilikonnal festett képei lesznek láthatóak.
2011-ben a MissionArt Galéria kiadásában a teljes életművet áttekintő album is megjelent, Spacemetal – Horváth Gábor címen, mely a kiállítással együtt izgalmas utazást tartogat Horváth Gábor sajátos univerzumába. A kiállítás és az album címe egy összetett fogalom, nemcsak több festményének címe, nemcsak egyik kedvenc, általa kitalált és használt „gáboros” jelzőnek a megfelelője, több ennél… aki ellátogat a kiállításra és végiglapozza ezt a könyvet, annak a rendezők reményei szerint a végére kiderül, mi is igazából a Spacemetal.

A megnyitó zenei aláfestése: .page.+Mike Nylons / The Corporation – ambient-experimentál-noiz-drone act

A Gallery Weekend Budapest rendezvény miatt rendhagyó nyitvatartással várjuk az érdeklődőket a Balaton utcai kiállítótérben: szeptember 13-14-én 10-18 óráig, utána hétfőtől szombatig szintén 10-18 óráig, vasárnap 10-13 óráig. A kiállítás szeptember 28-án zár.

Bővebben: www.missionart.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Mindenhol szükség van tanárokra!
Kétség nem fér ahhoz, hogy az oktatás és vele együtt a tanárok helyzete és megítélése volt már jobb is az elmúlt évtizedekben, viszont ez nem jelenti …

További cikkek

NAV: „Fekete bolt”
Közel kétszáz kiló fogyasztási dohányt, több mint száz karton cigarettát, hamis ruhákat és mosószert találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevet…

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp