2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Slam, toll vagy szívlapát?

Rendhagyó módon hirdeti szakkollégiumi helyeit az új intézmény
Az idén szeptemberben induló Budapesti Református Cigány Szakkollégium (RefoRom) igazán trendi, 21. századi eszközt választott, hogy kollégiumi helyeit meghirdesse. Slampoetry-videóval hívja fel a felsőoktatásban tanulók – vagy épp idén felvételt nyerő fiatalok figyelmét az újonnan nyíló intézményre és az elérhető kollégiumi helyekre. A videó A tudás 6alom slammereinek közreműködésével készült, akik találó szövegeikkel eddig is sokszor bizonyították, hogy meg tudják szólítani a roma közösséget.

A Budapesti Református Cigány Szakkollégiumba elsősorban olyan roma származású és/vagy hátrányos helyzetű diákok jelentkezését várják, akik szeptembertől valamelyik fővárosi egyetemen vagy főiskolán kezdik meg vagy folytatják tanulmányaikat. A kollégium célja, hogy kollégiumi elhelyezéssel, ösztöndíjjal, nyelvoktatási lehetőséggel, önismereti, kulturális és szakmai programok biztosításával esélyt teremtsen a hátrányos helyzetű egyetemi hallgatóknak, hogy helyt álljanak a felsőoktatási versenyben.
Az intézmény szellemisége a közösségépítésen és a közös tevékenységeken, együttalkotáson, együttgondolkodáson alapul, mely már a kétnapos felvételi folyamat során is megnyilvánul.
A szeptemberben induló RefoRom új tagja a 2010-ben életre hívott Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózatnak, amelynek köszönhetően már számos roma fiatalnak nyílt esélye kiemelkedő eredményekkel elvégeznie felsőfokú tanulmányait.
A RefoRom szakkollégiumba 2016. augusztus 19-ig jelentkezhetnek a hallgatók, bővebb információk a  http://ciganymisszio.reformatus.hu/reforom vagy a https://www.facebook.com/reforom oldalakon találhatók.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…