2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Skizofrénia? Nem! Kártya!

A Személyiségtolvajban egy átlagember őrült kalandokba keveredik, miután ellopták a személyiségét. Kiderül, minden határt át kell hágnia ahhoz, hogy tisztázza magát és helyrebillenjen az egyenlege.

Korlátlan kártyahasználat édesíti meg Diana (Melissa McCarthy) életét, aki a floridai Orlando külvárosában a plázák hercegnőjeként azt visz haza a polcokról, amit csak szeszélye megkíván. A bökkenő csak az, hogy a kártya, amit bevásárló körútjain használ, egy másik ember nevére szól: az illető Sandy Bigelow Patterson ügyfélkapcsolati menedzser (Jason Bateman), aki fél kontinenssel odébb, a coloradói Denverben él.

Nap mint nap milliók kürtölik a világba személyes adataikat anélkül, hogy tudnának róla. A hitelkártya-elfogadóhelyként is működő közösségi médiától az okostelefonokon át az 12345 jelszóval működő személyi számítógépekig rengeteg egyszerű lehetőség kínálkozik arra, hogy valaki információt küldjön, kapjon vagy egyszerűen lopjon. Az a technológia, amely kényelmesebbé és hatékonyabbá teszi mindennapi tevékenységünket, megszülte a bűnözés futótűzszerűen terjedő új fajtáját: a személyiséglopást. Az Egyesült Államokban évente körülbelül kilencmillió ilyen bűncselekmény történik, tetemes anyagi károkat okozva a kárvallottaknak. Való igaz, nem valami vicces dolog, ha valakinek tönkreteszik az életét, a téma felkeltette Jason Bateman színész-producer érdeklődését, amikor belebotlott egy ilyen történetbe.

„Egyik barátom, Peter Morgan producer hozott egy forgatókönyvet – meséli Bateman. – Könnyed kis sztori volt egy ürgéről, aki ellopja valakinek a személyiségét, és az áldozat kénytelen megkeresni, betuszkolni egy kocsiba, és rávenni, hogy az egészet csinálja vissza. A történet úgy volt tálalva, hogy két kedvenc filmemre, a Repülők, vonatok, autókra meg az Éjszakai rohanásra emlékeztetett.”

Batamennek rengeteg ötlete támadt a sztorival kapcsolatban, amiket el is mesélt Scott Stuber producernek, amikor a Páros mellékhatást (Couples Retreat) forgatták Bora Borán. Stuber nem töprengett sokáig. „Jasonnel éppen a harmadik közös filmünket készítettük, és előállt ezzel a remek sztorival, hát persze, hogy azonnal megtetszett” – mondja a producer.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…