2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Sikeres nyílt napot tartottak a refilaborban

„A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS OKTATÁS MÓDSZERTANÁNAK ÉS ESZKÖZRENDSZERÉNEK MEGÚJÍTÁSA A SÁROSPATAKI REFORMÁTUS KOLLÉGIUM GIMNÁZIUMÁBAN” Az előző héten nyílt napot tartottak a térség legmodernebb iskolai természettudományos laborjában, annak érdekében, hogy minél többen láthassák és kipróbálhassák azt. A gimnázium fenntartója az Új Széchenyi Terv Öveges Programjának keretében még 2012-ben nyert 234 millió forint támogatást az új labor kialakítására.

A projekt megvalósítása 2013 tavaszán kezdődött, a labor hivatalos átadása és megnyitása pedig 2014 februárjában történ meg. A munkálatok során két helyiséget alakítottak ki, előkészítő szertárral és vegyszerraktárral, új csúszásmentes burkolatokat, korszerűbbre cserélték a nyílászárókat, a falak pedig csempeburkolatot kaptak. Új modern laborasztalok kerültek beépítésre, és a különböző kísérletekhez szükséges eszközök, vegyszerek beszerzése is megtörtént. Ezután megkezdődhettek a látványos természettudományos órák, szakkörök, és a partner iskolák is egyre többször birtokba vehették az új létesítményt. Az elmúlt hónapokban több rendezvénynek, köztük versenyeknek, konferenciáknak és nyílt napoknak is helyszíne volt az új labor. Az előző héten másodjára rendezték meg a labor nyíltnapot, mely nagyszerű alkalmat teremtett arra, hogy megmutassák a projekt segítségével milyen tudományos központot alakítottak ki és ezt hogyan lehet a gyakorlatban, a diákok érdeklődését fenntartva használni. A rendezvényen partner iskolák, illetve a környékbeli iskolák tanulói, tanáraik, és szakértők vettek részt, akik megtekintették a labort, tájékoztatást kaptak a működéséről, a bemutató órák keretében pedig megismerkedtek a laborban remekül alkalmazható modern oktatási módszerekkel és lehetőségekkel.

Az új természettudományos labor a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumának egyik legnagyobb büszkesége, a projekt nem titkolt célja pedig, hogy a diákok a gyakorlatorientált órák során fedezhessék fel a tudományok világát, és ennek hatására a térségből egyre több diák tanuljon tovább a természettudományok valamely irányába.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek