2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Sajó-Hejő menti találkozó

Uniós Diáktalálkozóra volt május 10-12-között Sajókeresztúron és Hejőkeresztúron.

 

Az első napon  Sajókeresztúr fogadta a Keresztúr nevű településekről érkező diákokat, és azok kísérőit.  Színes programokkal várták a gyerekeket.

Kollár Miklós, Sajókeresztúr polgármestere  és Demeterné  Zeleni Enikő,  Hejőkeresztúr polgármestere köszöntötte a résztvevőket, a helyi általános iskola diákjai pedig zenés színpadi műsorral nyitották meg az immár harmadszor megrendezésre kerülő Kárpát-medencei Diáktalálkozót.

A finom ebéd után akadályverseny következett, ami ügyességi, szellemi és kreatív feladatokból állt. Az este zárásaként pedig vacsora, részleges eredményhirdetés és Disco. A felnőttek Karaokee-val kapcsolódhattak ki a mozgalmas nap után.

A következő két nap Hejőkeresztúron mérhették össze tudásukat a keresztúri diákok szellemi vetélkedőben. Tiszaújvárosban (ahol a szállásuk is volt) pedig a strand nyújtott kellemes felfrissülést számukra.

A gyerekek hamar összebarátkoztak a 3 nap alatt, szoros barátságokat kötöttek egymással. Nehéz volt az elválás, várják a következő találkozást, amely nemsokára megtörténik a Keresztúr Nevű Települések Szövetségének XIII. Nemzetközi Találkozóján augusztus 23 és 26. között Sajókeresztúron.

Gratulálunk a sajókeresztúri gyerekeknek, akik megnyerték ezt a 3 napos vetélkedősorozatot!

Nem kisebb főnyeremény a jutalmuk, mint egy horvátországi utazás, amit Rákoskeresztúr Önkormányzata és a Keresztúr Nevű Települések Szövetsége biztosít a csapatnak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek