2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • SajátSzínház.org – Elveszettek színházi előadás

SajátSzínház.org – Elveszettek színházi előadás

Szeretettel várjuk a 2016 júliusában indult „Platform-művészet: Részvételi Művészeti Program” keretében bemutatott Elveszettek című részvételi színházi előadásra!
Időpont: 2017. február 13, 18:00-21:00
Helyszín: Ady Endre Kulturális és Szabadidő Központ, Miskolc, Árpád út 4. sz.

A 2014 szeptemberében létrehozott részvételi színházi program ismét a szolidáris társadalmi cselekvés lehetőségeit keresi. A játékot egy szociológus, Luc Boltanski Éjszakák c. színdarabjának átírásával hoztuk létre. A színház nyilvános terében az egyéni és közös cselekvés elakadás-élményeiből kiindulva dolgozzuk fel a bizalom és bizalmatlanság témáját, az aktivitás és a passzivitás társadalmi jelentéseit.

A program célcsoportját a középiskolás diákok és felsőoktatási hallgatók mellett civilszervezetek olyan munkatársai alkotják, akik a diákok és a fiatalok „passzivitására” panaszkodnak. Az előadás aktivistáknak és (a passzívnak gondolt) diákoknak ad lehetőséget arra, hogy aktívan gondolkodjanak arról, hogy „mi a passzivitás?” A kapcsolódó kérdéseket – Mit tekintsük azonnali cselekvési felelősségnek? Mit jelent az „akadály”? Miként azonosítsuk a cselekvés megfelelő és elmulasztott pillanatait? – a drámatanárok és az amatőr színészek segítenek kibontani a közönségnek. A résztvevő közönség válaszait fotós alkotások örökítik meg.

Elsősorban közösségfejlesztőknek, szociális segítőknek, Miskolc környéki civil szervezetekben dolgozó szakembereknek a részvételére számítunk.

Ha kérdés merül fel  az előadással kapcsolatban, a következő elérhetőségeken lehet érdeklődni:

Oblath Márton, programvezető
Telefonszám: 20/216-61-67
E-mail cím: oblath@gmail.com

Szári Laura, közönségszervező
Telefonszám: 30/933-11-71
E-mail cím: lajorameister@gmail.com

Oláh Katus, projekt-koordinátor
Telefonszám: 20/992-84-49
E-mail cím: olahrk@gmail.com

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek