2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Rózsás-tövises háború a Városmajorban

Az ismert színészházaspár, Détár Enikő és Rékasi Károly főszereplésével bemutatott A Rózsák háborúja „személyében” újabb sikeres premieren van túl a Budapesti Nyári Fesztivál 2012-es évada – a sikeres előadás augusztus végén további két alkalommal is megtekinthető. Teltház előtt nézhettük meg a Budapesti Nyári Fesztivál fekete komédiáját a Városmajorban. A nézőknek nem is kellett csalódnia, Détár Enikő és Rékasi Károly fantasztikusat alakítottak a Rose házaspár szerepében. Persze nem feledkezhetünk meg Zborovszky Andrea és Végh Péterről sem, akik az ügyvédeiket játszották. Érdekesség, hogy a való életben is házas Rékasi és Détár nem csupán ezúttal alakít párt, hisz például a Madách Színházban megtekinthető Jelenetek egy házasságból esetében is hasonló a felállás, így a két művésznek az otthoni mellett már korábbi színpadi tapasztalata is volt erre a szituációra.
A darab röviden bemutatja, hogy is alakult Rose-ék tökéletes házassága az első találkozástól addig, míg eljutnak ahhoz a döntéshez, hogy elválnak. Innentől már részletesen követhetjük a válási problémákkal teli mindennapokat. Az elején talán még hajlandóak lettek volna egy gyors, könnyű váláshoz, ám mindketten rögtön ügyvédekhez fordultak – méghozzá a legjobbakhoz és persze a legdrágábbakhoz. Akik természetesen mindent megtettek, hogy minden az ügyfelüké legyen, és végül teljesen egymás ellen fordították az egykori szerelmeseket…
A darab azt a gondolatot is felveti, hogy nem is az egykori szerelmespár háborúja ez, ők csak bábuk az ügyvédek harcában. Tanulságként a közönség megláthatja, hogy az ügyvédek, hogy ronthatnak a helyzeten és mennyire is tönkretehet minket egy egyszerűnek ígérkező válás.
A díszlet kifogástalan, nagyon jól megjeleníti a felsőrétegbeli házat a színpadon és a rendezés is nagyon jó lett szépen átjönnek a humoros részek és a komoly csaták. A színészeknek is remekül sikerült belehelyezkedni az ellenségé váló pár szerepébe. Ugyanezt a vonalat erősíti a történetvezetés és a dramaturgia is, hisz minden a már korábban kiemelt művészek keze alá játszik – így ők a publikum keze alá, vagyis inkább szeme elé játszhatnak.
Akik lemaradtak a mostani ősbemutatóról, ne aggódjanak, hiszen augusztus 30-31-én még megtekinthető az előadás a Városmajorban – amelyekre jegyek még kaphatóak.
Stiber Judit

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek