2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Rotary Club Miskolc nyilvános klubülése

A nyilvános klubülés témája a Rotary International diákcsere-program keretében külföldről nemrég hazaérkezett miskolci cserediákok Jordán Gergő és Petrovich Balázs élménybeszámolójának meghallgatása, és a nemrég Miskolcra érkezett brazil cserediákunk, Laura Conelian Fabbron bemutatkozó prezentációjának megtekintése.
Az eseményhez Skype-kapcsolaton keresztül csatlakozik Brazíliából két miskolci diák Haraszti Vanessza és István Dávid.

A középiskolás diákok számára szervezett 1 éves időtartamú „Hosszútávú Diákcsere Program” a ROTARY INTERNATIONAL egyik legsikeresebb nemzetközi programja, melynek keretében a kiválasztott és gondosan felkészített 15-17 éves, középiskolai tanulmányaikat még be nem fejezett fiatalok utazhatnak a Rotary Nemzetközi Diákcserében résztvevő országokba egy tanévre (Long Term Exchange Program – LTP).

Kiemelkedő tanulmányi eredményű, átlagosnál jóval érdeklődőbb, idegen nyelvet már jól beszélő, más országok kultúráját elfogadni és megtanulni akaró diákok kaphatnak lehetőséget, hogy cserediákként, országuk „nagyköveteként” képviseljék hazájukat távoli, sokszor teljesen ismeretlen országokban.

Azok, akik kiérdemlik ezt az óriási lehetőséget, hozzájárulnak a népek közötti megértés fokozásához, amiből kiutazó és a fogadó közösség egyaránt profitál.

A programban bárki részt vehet aki a Rotary International által és a küldő magyarorsazági klub által meghatározott feltételeknek megfelel.

Az elkövetkező évre szóló jelentkezési terminus nemsokára lejár, ezért a Rotary Club Miskolc tagjai fontosnak tartják, hogy Miskolc városából kellő számú leendő cserediák kezdhesse meg a felkészülést egyéves külföldi utazásához.

A hétfő esti tervezett program:

18:00 Huszti Gábor RC Miskolc elnöke köszöntője

18:10 Laura Conelian Fabbron Brazíliából érkezett cserediák bemutatkozó prezentációja
Nyel: angol / portugál (portugál-magyar tolmács Jordán Gergő)

18:30 Jordán Gergő (Brazíliából hazatért) és Petrovich Balázs (USA-ból hazatért) miskolci cserediákok vetített prezentációja

19:10 Skype kapcsolat Brazíliába és beszélgetés Haraszti Vanessza és István Dávid Brazíliában tartózkodó cserediákokkal.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek