2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Részlet Naomie Hay – A nyeremény c. regényéből

„Ezen a hétfőn M. kivételesen újságolvasással kezdte a napot. Általában ugyan csak dél körül szokta átfutni a híreket, rendszerint ebédfőzés közben, ma valamiért mégis kinyitotta reggel. A belpolitika nem érdekelte, a külpolitika is hidegen hagyta, némi érdeklődést kizárólag a bulvárrovat váltott ki belőle.

Az a színes élet, amelyben neki sosem volt része, mindig elbűvölte. Tágra nyílt szemmel bámulta a különböző hírességek fotóit, ahogy egyik partiról a másikra sietnek, de előbb azért még megvillantják ragyogó ruhatáruk egy feltűnő darabját a várakozó fotósok hada előtt. Fogalma sem volt arról, mi történik a világban, de kívülről tudta valamennyi híres énekes, topmodell és filmsztár életrajzi adatait, partnereik nevét és a velük kapcsolatos legfrissebb pletykákat.
Most is, amint végigfuttatta tekintetét a színes fényképeken és örömmel fedezte fel rajtuk kedvenceit, szeme véletlenül megakadt az oldal legalján elhelyezett számokon. Először nem is kapcsolt, pedig ismerősnek tűntek. Hát persze, ezek az ő számai! Hétfő van, és itt vannak a kisorsolt lottószámok. Méghozzá teljes mértékben megegyeznek azzal, amiket meg szokott játszani az újságosnál!
Évek óta játszott, mindig ugyanazokkal a számokkal. Többször is abba akarta már hagyni, mert sajnálta rá a pénzt, de mindig attól félt, mi van, ha egyszer tényleg kihúzzák? És most tessék… Egyszerűen nem akart hinni a szemének!
Először pánikba esett. Gyorsan odarohant a pénztárcájához, hogy ellenőrizze, megvan-e a szelvény. Megvolt. Akkor megnyugodott egy kicsit.”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…