2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Remekművek négy barcikai kiállítóhelyen is

Kazincbarcika – Egy négyzetkilométeren belül négy remekbe szabott tárlat várja Kazincbarcikán a művészetbarátokat.

 

A Városi Kiállítóteremben „Fény és idő” címmel Herczeg István grafikusművész tárlata látható december 22-ig. A kiállított művek technikájukat tekintve rendkívül változatosak, de mégis ugyanazt üzenik: az idő, a fény, a természet és az emberi történelem fontos szimbólumai jelennek meg a képeken. A művész így kívánja ráirányítani a figyelmet csodálatos világunkra, melyet gyakran bántunk, rombolunk, ahelyett, hogy építenénk és gyarapítanánk.

Egy ugrással arrébb, az Egressy úton található Kisgalériában egy másik grafikusművész, Hegedűs János tárja a nagyközönség elé mindazt, amit az idei esztendőben készített. A negyvenhat mű többségének fő motívuma az ember, de csendéletet és tájképet is megcsodálhat a látogató. Az év utolsó tárlata lényegre törő tömörséggel hozza testközelbe az alkotót, a képek december 20-ig láthatóak.

A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium Gimi Galériájában a Barcikai Tűzők munkáiból nyílt tárlat december 7-én. A kiállításon az öntevékeny művészeti csoport karácsonyi motívumokkal tűzdelt textíliáin kívül a “Titkos medalion” elnevezésű játékra készített műveit is a közönség elé tárta. A 2004-ben alakult foltvarrók – 18 lelkes barcikai hölgy és asszony, anyuka és nagymama – számos elismerést és díjat bezsebeltek már, tárlatuk igazi karácsonyi hangulatot csempészett a neves oktatási intézmény falai közé. A kiállítás reggel 8 és délután 4 óra között december 16-ig látogatható.

“Tájak, várak, városok” – ez már a Gyermekek Háza-Kézművesházban látható kiállítás címe. Latorcai László festő, a Sajómenti Népművészeti Egyesület tagja számos alkalommal állított már ki a városban, a megyében és országszerte, így Szigethalmon, Pécsett és Komlón is.

A mostani tárlat megnyitóján a barátok, érdeklődők mellett Szitka Péter Kazincbarcika város polgármestere is köszöntötte az alkotót. Latorcai László képeit december 15-ig nézhetik meg az érdeklődők.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek