2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Amit az egyszerűsített bevallásról tudni kell

RangAdó 2.: Túl a régiós döntőn

RangAdó 2.: Túl a régiós döntőn A Hatvani Középiskola Széchenyi István Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskolájának csapata, a „Lázadók” nyerte a RangAdó 2. múlt pénteken lezajló regionális döntőjét.

Az állami adóhatóság tavaly novemberben, immár második alkalommal hirdette meg a középiskolásoknak szóló vetélkedőjét a RangAdót, amelyen az adózással kapcsolatos ismeretekben mérhették össze tudásukat a fiatalok. Országosan 418 csapat nevezett, régiónkban 46 csoport indult. A hónapokon át tartó internetes fordulók után a február 19-én, Miskolcon megrendezésre került régiós döntőben immár Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyék legjobb 6 csapata mérkőzött meg.

Az APEH célja a vetélkedő meghirdetésével az volt, hogy bővítse a középiskolások adózási ismereteit, megismertessen adózástörténeti érdekességeket, napjaink alapvető adózási tudnivalóit, így például a magyar adórendszer felépítését, a kiemelt adónemeket, az adózók jogait és kötelességeit, valamint magát az adóhivatalt.

A diákok azonban nem csak lexikális tudásukról adtak számot a régiós megmérettetésen, hiszen többek közt Activity-t is játszottak adózási fogalmakkal, az APEH honlapon tájékozódtak, adótudatosság témakörében készítettek plakátot, valamint pár perc erejéig az Adóhivatal sajtószóvivői is voltak.

A régiós döntőben szoros versenyben második a miskolci Perfekt Szakközép- és Szakiskola Perfekt Economists, a harmadik a szintén miskolci Fáy András Közgazdasági Szakközépiskola Á-Man, a negyedik az ózdi Széchenyi István Közgazdasági Szakközépiskola Luky és a Lányok, az ötödik a balassagyarmati Mikszáth Kálmán Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola Revizorok és a hatodik az egri Eszterházy Károly Gyakorlóiskola LuxusadóX nevű csapatai lettek.

A látványos vetélkedés, a játék öröme mellett értékes díjakért is folyt, valamint a győztes további jutalma, hogy március 5-én, az országos döntőben, Budapesten is képviseli a régiónkat.

 

Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek