2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

„Kelet felé nyílik az én ablakom”

Burns Katalin a magyar népi éneklés legarchaikusabb formáiból, rituális dallamokból és balladákból kiindulva, a szibériai torokéneken át jutott el India zenei világáig. Állandó zenésztársaival, Kiss Gergely kobzossal és Bártfai Gábor ütős/basszusgitárossal 2006 óta több fesztiválon bizonyította a magyar és az ázsiai dallamok közötti átjárhatóságot.

A Burns Katalin és a Hajna formáció több fesztivált, kulturális eseményt színesített koncertjeivel, egyedi hangzásával. Műsoraikat nemcsak a dalok, hanem a lendületes moldvai táncdallamok is emlékezetessé teszik.

Burns Katalin összművészeti és fúziós projektek résztvevőjeként is közreműködik. Először 2012-ben járt Pakisztánban, ahol a helyi magyar nagykövetség meghívására lépett fel szúfi művészekkel, egy nagysikerű magyar-pakisztáni közös koncert keretében, majd pedig a magyar népzenét képviselte egy élő irodalmi tévéműsorban. Legutóbbi pakisztáni útjáról, amelynek során ismét helyi zenészekkel cserélt tapasztalatot, április közepén érkezett meg.

A műsorban beszámol arról, mi mindent jelent számára a keleti zene, milyen állomásokat járt be eddig a hangi önkifejezés útján.

Burns Katalin
2013. május 16. csütörtök 19h
közreműködik:
Kiss Gergely – koboz, gitár és Bártfai Gábor – basszusgitár, ütőhangszer

A Szalonban jelenleg Kárászy Szilvia kiállítása látható, amely 2013.05.25.-ig, előzetes bejelentkezés alapján tekinthető meg.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek