2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Puccini és kortársai mesterkurzus Szikszón

Operaénekesek számára tart  Puccini és kortársai mesterkurzust január 17 és 29-e között    Szikszón M Massimo Morelli   olaszországi karmester és zongorista  az Inkubátor Házban.

Füzesséri József Szikszó polgármestere óriási elismerésnek tartja azt, hogy az olasz mester Szikszót választotta a kurzus helyszínéül. A település mindig  híres volt  különleges kezdeményezéseiről.  A  komolyzene támogatása , a  fiatal tehetségek felkarolása is fontos a város számára.

M Massimo Morelli számos alkalommal tartott már külföldi mesterkurzusokat olasz és külföldi operaénekesek számára.  Többek között: Adria Nemzetközi Opera Centrumban ,Palm Beach-i operaházban,  Okinawai olasz konzulátuson.

A művész a Torre del Lago Puccini Fesztiválján a La Bohéme c. Puccini operával debütált. Jelentős sikereket érve el ezzel, mind a nézők és mind a kritikusok körében és ezt követően az új produkcióval a Madama Butterfly-al is egyaránt. Anton Guadagno a Palm Beach-i opera műveszti igazgatója mellett 1999/2000 évadban a következő operák karmestere volt : La Bohéme (Bohémélet)  Il barbiere di Siviglia (Sevillai borbély) ,Fedora , L’Olandese volante (Bolygó Hollandi) Majd a következő években rendre a legnagyobb operákat vezényelte nagy sikerrel.

Mint zongorista számos professzionális kurzuson dolgozott együtt híres operaénekesekkel, mint például: Magda Olivero, Antonietta Stella, Raina Kabaivanska, Katia Ricciarelli, Carlo Bergonzi, Rolando Panerai.

Jelenleg a L.Boccherini Konzervatórium és  a Torre del Lago Puccini Fesztivál Akadémia docense és karmestere, a Luccai Teatro del Giglio színház karmestere és a Cartoline Pucciniane koncertsorozatért felelős.

A kurzus  minden nap aktív 7-8 órás elfoglaltsággal jár  és koncerttel zárul. Arra is van lehetőség, hogy akár egy- egy napra kapcsolódjanak be az oktatásba a tanulni vágyók.

Jelentkezési határidő: 2015. január 15. Elérhetőség:

email: 2015masterclass@gmail.com

tel.: +36 30 628 3594 Liptákné Orosz Éva

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek