2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Pótfelvételi a Miskolci Egyetemen

A 2015. ÉVI PÓTFELVÉTELI-ELJÁRÁSBAN 10%-KAL NÖVELTE A MISKOLCI EGYETEM A JELENTKEZŐINEK SZÁMÁT
Nyilvánossá váltak az idei felsőoktatási pótfelvételi-eljárás jelentkezési adatai. A pótfelvételi jelentkezés lehetőségét a korábban is meghirdetett szakok többségében felkínálta az egyetem. Az eljárásban azok jelentkezhettek, akiket az általános felvételi során nem vettek fel, vagy akik egyáltalán nem adtak be jelentkezést egyetlen, felsőoktatási intézmény által meghirdetett szeptemberben induló képzésre sem.

A jelentkezők számának változása az intézményeket különböző mértékben érintette, számos felsőoktatási intézmény a korábbi évek eredményeihez képest jelentős visszaesést szenvedett el. Az erős demográfiai csökkenés ellenére a Miskolci Egyetem vonatkozásában a jelentkezők létszáma a felsőoktatási intézmények között országosan az élmezőnyben foglal helyet. A Miskolci Egyetem megtartotta népszerűségét, ismét bizonyítva, hogy az Észak-magyarországi régió meghatározó felsőoktatási intézménye.

A Miskolci Egyetemre a jelentkezői létszám 272 fő lett, annak ellenére, hogy a pótfelvételin már csak önköltséges helyekre lehetett jelentkezni.

A karok közül legnépszerűbb a Gazdaságtudományi Kar, amely jelentősen (33 fővel) növelni tudta a tavalyi évhez képest a jelentkezői számát.

Akiket a pótfelvételi során felvesznek, szintén szeptemberben kezdhetik meg tanulmányaikat, számukra kollégiumi férőhelyeket is tartunk fenn.

A jelentkezési adatok a Miskolci Egyetem képzései iránti társadalmi igényt és bizalmat mutatják.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek