2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

PLC verseny

Az Országos Irányítástechnikai Programozó Verseny (közismert nevén a PLC verseny) huszadik alkalommal kerül megrendezésre. A versenynek évről-évre más felsőoktatási intézmény ad otthont, idén a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kara a házigazda.
A PLC versenyen a programozható irányítások szakterületét művelő felsőoktatási intézmények vesznek részt. A verseny háromfordulós, az első napon a csapatok elméleti feladatokat oldanak meg az automatizálás tágabban értelmezett területéről, a második és harmadik napon gyakorlati feladatokat kapnak a hallgatók.

A győztes hallgatók pénzjutalmat, a felkészítő intézmények pedig tárgyjutalmakat kapnak.
A verseny célja: az irányítástechnika, ezen belül a PLC programozás oktatási színvonalának emelése.
További célok: az oktatók, hallgatók, ipari és kereskedelmi szakemberek kapcsolatának erősítése; a korszerű irányítástechnikai berendezések megismerésének elősegítése; a hallgatók közötti versenyszellem kialakítása, az eredményes munka elismerése.
A verseny Ajtonyi István professzor úr kezdeményezésére jött létre 1995-ben. Az idei huszadik, jubileumi verseny így visszatért Miskolcra.
A rendezvényünkön 12 felsőoktatási intézmény vesz részt, 21 csapattal, 61 versenyző hallgatóval, 18 oktatóval. 12 szakmai cég támogatását élvezi a verseny és több millió forint értékben kerülnek kiosztásra tárgynyeremények a jól szereplő egyetemek és hallgatók között. A rendezvény keretében a támogató cégek szakmai bemutatkozást is tartanak.
A rendezvény főszponzora az Evopro, akik egy-egy vacsorát is szerveznek a hallgatóknak és oktatóknak. A másik estén az egyetemünk látja vendégül az oktatókat és a HÖK támogatásával a hallgatóknak is szervezünk egy hagyománybemutató, vetélkedős baráti találkozót.
A győztes csapat intézménye egy ipari PC-vel gazdagodik a Beckhoff jóvoltából, akik a dobogós helyen végzett hallgatókat és felkészítőjüket is meginvitálják egy 3 napos oktatásra. A győztes csapat tagjai pedig egy-egy tablet kapnak a Jabil jóvoltából.
A fődíjak mellett természetesen számos más ismert cég is támogatja az ez évi rendezvényt, úgy mint: ABB, DesignSoft, Eaton Industries, Endress+Hauser, Festo, Gamma Digital, National Instruments, Omron, Phoenix Contact, Siemens.

Résztvevő intézmények:
Óbudati Egyetem, Automatika Intézet
Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar
SZTE TTIK ITCS Műszaki Informatika Tanszék
Óbudai Egyetem KVK MAI
Debreceni Egyetem Műszaki Kar
Széchenyi István Egyetem
Kecskeméti Főiskola GAMF kar
PTE PMMIK
Óbudai egyetem – BGK
Debreceni Egyetem TTK Villamosmérnöki Tanszék
Pannon  Egyetem
Miskolci Egyetem


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek