2024. 07. 17. szerda

Endre, Elek
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Pázmányosok a devecseri rádióban

Mindenszentek napján a Pázmány Péter Katolikus Egyetem három média szakos hallgatója kezdte meg önként vállalt munkáját a devecseri plébánián működő közösségi rádióban. Mindhárman az egyetem Kommunikáció Intézete által működtetett Pázmány Rádió munkatársai. December közepéig minden héten 3-3 társuk váltja őket.

Három nappal a tragédia után jelentette be a Szabad Rádiók Magyarországi Szervezete, hogy elindítják az Ajka környékén fogható Közös Hullámhossz Hírszolgálatot a 103 MHz-en. Mód Miklós, devecseri plébános szerint az egyetemisták jelenléte hatalmas segítség, mára ugyanis a legnehezebben megoldható probléma a rádió folyamatos működtetése lett. A pázmányosok ugyanakkor nem csupán a stúdiómunkában vesznek részt: védőfelszereléssel és hangfelvevőkkel felvértezve folyamatosan járják a környéket, hogy az alapítók szándéka szerint a rádió igazi „elektronikus üzenő falként” működjön.

A plébánia-hivatalban berendezett stúdióból közzétett információk akár életet menthetnek: a gázpalack-cserétől a védelmi bizottság aktuális közleményein át az útlezárásokig megannyi fontos tudnivaló a helyi emberek számára.  Az adás az interneten is elérhető a www.kozoshullamhossz.hu oldalon keresztül. A szorgalmi időszak végéig összesen mintegy 20 pázmányos vállal önként feladatot a Közös Hullámhosszon Rádió működtetésében, Devecserben.

PiDRó

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek