2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

PÁLYÁZAT- „Szabadság” címmel

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére és tiszteletére a 60. évforduló alkalmából  Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata (Kiíró) a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat támogatásával pályázatot hirdet két kategóriában művészeti alkotások létrehozására
„Szabadság”
címmel.

A pályázat témája:
Új művészeti alkotások létrehozása, amelyek témája a szabadság, annak megélése az 1956-os forradalom és szabadságharc szellemi és érzelmi örökségén.
A pályázat célja:
A Kiíró célja olyan pályaművek, művészeti, irodalmi és képzőművészeti alkotások támogatása, amelyeken keresztül a közösség minél több élményt szerezhet 1956 szellemiségéről.

A pályázati anyag beküldési határideje:
2016. szeptember 30.

Technikai feltételek:
1.    A pályázatnak nevezési díja nincs.
2.    A pályázaton való indulás feltétele a nevezési lap kitöltése a pályaművel (irodalmi-képzőművészeti alkotás) együtt személyesen vagy megbízott által történő leadása Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala (Lebonyolító) részére a következő címen:
Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala
Polgármesteri Kabinet, Kulturális és Városmarketing Osztály
3525 Miskolc, Városház tér 8.

A pályázat jeligés. A benyújtott pályaműveken csak egy, az alkotó által választott jelige szerepelhet. A jeligével ellátott nevezési lapot, lezárt borítékban mellékelni kell, amely tartalmazza az alkotó nevét, elérhetőségeit.
3.    A pályázati anyag beérkezésének határideje 2016. szeptember 30.
4.    Egy pályázó egy alkotással pályázhat. Pályázni lehet novellával – maximum 25.000 karakter terjedelemben, valamint verssel, versekkel – maximum 200 sor (kb. 5 A4-es oldal) terjedelemben. A pályamunkákat írásban papíron 2 példányban és valamely digitális adathordozón kell benyújtani. Képzőművészeti kategóriában a pályamunkákat eredetiben kell benyújtani. Mérethatár: a kétdimenziós művek esetén (táblakép, rajz, sokszorosított grafika stb.) maximum 1 m2 kiterjedésű, térbeli alkotásoknál maximum 1 m3 méretű lehet.
5.    Hiányosan kitöltött vagy valótlan adatokat tartalmazó nevezési lapokat, és ezzel együtt a nevezéseket is érvénytelennek tekinti a Kiíró.
6.    A határidő lejárta után érkező pályázatokat a zsűri nem veszi figyelembe.
7.    A pályázat keretében beküldött pályamű:
    nem sértheti a közerkölcsöt, más ember méltóságát vagy szerzői jogait,
    nem tartalmazhat a pályázati kiírással össze nem függő burkolt vagy nyílt reklámot.

Pályázati feltételek:
Pályázó kizárólagosan természetes személy lehet, aki Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében él és/vagy alkot.
Ha a pályázó kiskorú, akkor a pályázat érvényességéhez nélkülözhetetlen a törvényes képviselő hozzájáruló nyilatkozata, mely a nevezési lap részét képezi.
A pályázaton nem vehetnek részt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatalának, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzati Hivatalának és Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának, valamint Önkormányzatának alkalmazottai.

Pályázatok elbírálása:
A beérkezett pályaműveket kategóriánként szakmai zsűri bírálja el.
Az alkotások zsűrizésénél a legfontosabb szempontok:  
    kreativitás, eredetiség, kifejezésmód
    eszköz-, szimbólumrendszer
    kivitelezés technikai színvonala

A beérkezett pályázatok közül a két szakmai zsűri kategóriánként három-három pályázatot részesít díjazásban.

Díjazás, nyeremények:

Irodalom kategóriában:
1.    Díj: 150.000 Ft
2.    Díj: 120.000 Ft
3.    Díj: 100.000 Ft

Képzőművészeti kategóriában:
1.    Díj: 150.000 Ft
2.    Díj: 120.000 Ft
3.    Díj: 100.000 Ft

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat különdíjakat adományozhat.

Az adózás rendjéről szóló törvény szerinti előírások szerint a díjazottak adatait 5 évig kezelheti a Kiíró. A nem díjazottak adatai a pályázat lezárást követő 6 hónapon belül törlésre kerülnek.
A díjazott pályamunkák alkotóit a díjazás tényéről, a díj átvételének helyéről, időpontjáról 2016. október 18-ig értesíti a Kiíró.
A Kiíró a szakmai zsűri által díjazott és javasolt alkotásokból albumot jelentet meg és kiállítást szervez. A kiválasztott pályamunkák alkotóit Kiíró értesíti a megjelentetés és a kiállítás részleteiről.

Egyéb rendelkezések: A beküldött pályamunkákat a Kiíró a zsűri által javasolt alkotásokból szervezett kiállítás után 30 napon belül visszaadja a pályaművet benyújtónak előzetesen egyeztetett időpontban és módon.

További információ kérhető vagy igényelhető a kultur@miskolcph.hu címen.
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Önkormányzata és Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata, mint a pályázat kiírója fenntartja a jelen pályázati és technikai feltételek megváltoztatásának jogát, a változtatások honlapon való egyidejű közzététele mellett. A Kiíró továbbá fenntartja a jogot a pályázatok saját szempontjai alapján történő megszűrésére, valamint a pályázatban szereplő témától jelentősen eltérő, pályázatok a pályázatból külön értesítés nélkül történő kizárására. A pályázaton való részvétel hiányosságáért/hibájáért, a megküldés sikertelenségéért, a Kiíró nem vállal felelősséget. A határidő után beérkezett, hiányos, a kiírásnak nem megfelelő pályázatokat nem áll módunkban figyelembe venni a pályázatok elbírálásakor. A benyújtást követően hiánypótlásra nincs lehetőség

Szerzői jog és adatvédelem

A pályázati anyag beküldése igazolja, és tanúsítja, hogy a pályázaton részt vevő elfogadja a jelen részvételi feltételeket és kijelenti, hogy a beküldött felvételek a pályázó szellemi termékei, ezért korlátozás nélkül, szabadon teljes körű joggal rendelkezik felettük.
Pályázó a pályázaton való részvétellel kifejezetten hozzájárulását adja ahhoz, hogy személyes adatait a Kiíró a pályázat megvalósítása céljából a vonatkozó törvényi rendelkezéseknek megfelelően kezelje, és azt díjmentesen és jogszerűen felhasználják, és a lebonyolítás, illetve a nyeremény felhasználása érdekében azt harmadik félnek e célból átadja.

Pályázó a pályázaton való részvétellel hozzájárulását adja ahhoz, hogy nyertessége esetén nevét és lakóhelye városának nevét, valamint a nyerés tényét az ajándék megjelölése mellett a Kiíró internetes honlapján nyilvánosságra hozza. A pályamű beküldésével egyidejűleg a pályázó hozzájárul az egyéb, a pályázat kapcsán készülő publikációkban, esetlegesen készülő egyéb alkotásokban, kiállításokon való további díjazás nélküli megjelenéshez, felhasználáshoz. A verseny résztvevőinek szintén jogukban áll saját beküldött műveiket közzétenni.

A pályázó 2016. szeptember 30-ig bármikor visszavonhatja részvételét, egy a kultur@miskolcph.hu e-mail címre küldött levéllel.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek