2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Ovációval és tapsviharral ért véget a III. Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál

Ovációval és tapsviharral ért véget a III. Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál

A 2012. augusztus 14-20 között megrendezett III. Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál 14 klasszikus zenei koncertjén és kísérő programjain idén is több ezer látogató vett részt.  A több, mint 50 hazai és nemzetközi fellépő művész világszínvonalú előadásai, és a koncerteket színező különleges meglepetés produkciók tovább erősítették a fesztivál világszerte egyedülálló jellegét.

A harmadik Kaposfest idején Kaposvár ismét megtelt a klasszikus zenét szerető közönséggel. Már hetekkel a fesztivál kezdete előtt nem lehetett, csak elvétve üres szobákat találni, mivel a majd tizenötezres számot elérő, minőségi turista felfedezte magának Somogy megye ékszerdobozát.
Mind a 14 komolyzenei koncert teltházas nézőtérrel fogadta a világ élvonalába tartozó művészeket, többek között Kocsis Zoltánt, Ivry Gitlist, Kelemen Barnabást, Alina Ibragimovát, Pekka Kuusistót vagy Nicolas Altstedt-et. Idén több meglepetés darab – cigányzene, gospel, tangó előadás – is színesítette a koncerteket. Egy olyan előadás sem volt a fesztivál ideje alatt, amely után a közönség nem felszabadultan jött volna ki és nem élte volna át a rendezvény jelmondatát is magába foglaló gondolatot: „az  élvezet szabadságát”.
„ A fesztivál idei nagy sikerét abban is látom, hogy a fiataloknak szánt fesztiválpárnák – amelyek 14 koncertre szóltak és egy jegy árába kerültek – mind elfogytak, így rengeteg fiatal számára nyílhatott ki egy ajtó a komolyzene felé. Bár legtöbbjüknek csak a földön, vagy a színpadon jutott hely, csillogó szemmel hallgatták a koncerteket” – jegyezte meg Bolyki György.
A néhol több órás koncerteket kiegészítő programok sora oldotta fel, úgy, mint Réz András filmklubja, a Bolyki Soul&Gospel Kórus koncertje, Kutasy Zsolt műismertetői, a Kortársak kiállítás éjszakai tárlatvezetései vagy épp Oláh Ernő cigányzenekarának előadásai.
Kokas Katalin művészeti vezető és Bolyki György fesztiváligazgató számára a fesztivál sikere egyet jelent azzal, hogy igény van a minőségi kultúrára és az sem számít, ha esetleg utazni kell érte. A következő, negyedik Kaposfest 2013 augusztusában újra hangos sikerre számíthat és talán, egyre több érdeklődőt sikerül a klasszikus zene bűvöletébe vonni, úgy, hogy közben megismerik Kaposvárt és környékét – vélik a rendezők.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…