2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Oscar-díjas forgatókönyvíró dolgozik John le Carré új regényén

Oscar-díjas forgatókönyvíró dolgozik John le Carré új regényén

A napokban jelent meg Angliában és az Egyesült Államokban John le Carré legújabb regénye, az A Delicate Truth. A könyvet hatalmas várakozás előzte meg egész évben, a kiadó szerint ez az egyik legjobban várt mű Angliában idén. Ráadásul úgy tűnik, hogy le Carré nem okoz csalódást: az első kritikák kifejezetten szeretik a 81 éves szerző regényét. Az Independent szerint le Carré továbbra is rendkívüli módon tudja ábrázolni korunk világát, a prózája egyszerre provokáló és felkavaró. A Guardian azt írja, hogy a kémregények megteremtője még mindig kiszámíthatatlan, és folyamatosan bővíti a határait.

Nem csak ennek lehet örülni azonban: tegnap bejelentették, hogy Az üldözött (A Most Wanted Man), A mi emberünk (Our Kind Of Traitor) és a Hajsza (Smiley’s People) mellett az A Delicate Truth-ból is filmet fognak forgatni. A The Ink Factory (le Carré fiainak a vállalata), valamint a BBC közösen végzi a munkálatokat, a forgatókönyvet pedig az a William Monahan írja majd aki jelenleg a Sin City: A Dame To Kill Foron dolgozik. Legismertebb munkája A Tégla című négyszeres Oscar-díjas film forgatókönyve, ahol éppen ő kapta az egyik Oscart a Legjobb adaptált forgatókönyv kategóriában.

Magyarországon az A Delicate Truth szeptemberben jelenik meg. A Könyvhéten érkezik A kém, aki bejött a hidegről című műfajteremtő regény 50. évfordulós ünnepi kiadása, több mint két hónappal a nemzetközi kiadás előtt. A kötetben két, rendkívül személyes hangvételű írás is helyet kapott a szerző tollából. Az előszóban arról mesél, hogy mit jelentett neki és a regénynek ez a fél évszázad, az utószóban pedig felidézi a legendás film születésének körülményeit.

Fotó: Anton Corbijn

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek