2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Oláh Vilmos kurzusa a Miskolci Nemzeti Színházban!

Világhírű hegedűművész tart kurzust a Miskolci Nemzeti Színház zenekarának márciusban. Oláh Vilmos az együttes vonósainak hangszertudását egyéni és csoportos foglalkozásokon igyekszik még jobbá tenni a teátrumban töltött négy nap alatt. A közös munka eredményét a márciusi Kakaókoncerten közönség előtt is bemutatják.
Március 7-11 között a Miskolci Nemzeti Színház vendége lesz Oláh Vilmos, a Magyar Rádió zenekarának koncertmestere. A nemzetközi hírű hegedűművész a teátrum zenekarának vonós tagjai számára tart kurzust csoportos és egyéni foglalkozásokon. A kurzus záró eseménye március 11-én, a színház már hagyománnyá vált programsorozatán, a Kakaókoncerten lesz, ahol a négy napos közös munka eredményét is hallhatja majd a közönség.
Oláh Vilmos Lajtha- és Dohnányi-díjas hegedűművész több hazai és külföldi zenei verseny győztese, szólistaként négy földrészen is játszott már. A számos fesztivál és zenei főváros mellett olyan különleges helyeken képviselhette a magyar kultúrát, mint Kuba, Vietnam, Katar, India, Thaiföld, Libanon, Kína, Tajvan. Professzorként pedig kurzusokat vezetett Peking, Tajpej, Havanna, Saigon, Hanoi, Bangkok, Delhi, Kalkutta és Montana zenei intézményeiben. 2010 óta a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarát és a Siam Filharmonikus Zenekart első koncertmesterként irányítja. Pályájáról egész estés életrajzi film is készült The violine alone címmel a PBS amerikai csatorna gondozásában. A hamarosan bemutatásra kerülő film főszerepét maga a művész alakítja.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek