2024. 04. 27. szombat

Zita
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

ÖKOiskola Harsányban

A jövő oktatási intézménye
A jövő záloga gyermekeink nevelése, oktatása. Ennek jegyében szeptembertől teljesen átalakul a harsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda. A gyönyörű természeti környezetben fekvő település iskolája számos területen egyedi, jövőbe mutató változáson ment keresztül.
Szeptembertől egy megújult, modern iskolába érkezhetnek majd a gyerekek Harsányba. Az intézmény belseje átalakul. Az épületbe lift kerül és teljes körűen akadálymentesített lesz. Az iskola mellé a megújuló energiák megismerése és felhasználása jegyében egy energiaudvar épül mini naperőművel. A nyelvtanulás és a számítástechnikai ismeretek minél magasabb szintű elsajátítása érdekében egy új, modern számítástechnika terem és nyelvi labor kerül kialakításra. A diákok digitális, interaktív táblák segítségével kaphatnak széles körű ismereteket nyújtó képzést.

Egyedi, jövőbe mutató oktatási rendszer

Az ÖKOiskola program előtérbe helyezi a természet és a hagyomány értékeinek megismertetését, az egészséges, sportos életmódra nevelést. A harsányi Méhészmadár Erdei Iskola és Kalandpark területe és lehetőségei az oktatás színterévé, a tanrend szerves részévé válnak. Ezzel párhuzamosan a tudásátadás minőségében is jelentős lépést tesz a harsányi intézmény. Az iskola egy új tanulószobai rendszert alakított ki, amely lehetőséget ad arra, hogy a gyermekek a tanórákat követően hasznosan tölthessék el idejüket. A 18 óráig nyitva tartó tanulószobán a diákok igényének megfelelően lehetőség lesz pedagógiai asszisztens segítségével felzárkóztatásra, napköziotthonos ellátásra, ahol a diákok elkészíthetik a házi feladatot, emellett felkészülhetnek a következő nap óráira, valamint emelt szintű oktatás vehetnek igénybe matematika, számítástechnika, angol és német nyelv tantárgyakból. A diákoknak mindemellett térítésmentesen lesz lehetőségük néptánc tanulásra, judo, kézilabda és labdarúgó edzéseken való részvételre modern körülmények között.
Szeptembertől már az óvodában elkezdődik az angol nyelv oktatása és 2012. január 1-jétől lehetőség lesz bölcsődei szolgáltatás igénybevételére is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek