2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Nyitva van a pálya

A Herman Ottó Múzeum, az amígélekén.hu és az Észak-Keleti Átjáró Egyesület szervezésében:
Nyitva van a pálya
Történetek a DVTK legendás évtizedeiből

Idén június 24-én nyitott meg a Volt egyszer egy stadion névre hallgató, a diósgyőri sportpályák történetét bemutató kiállítás. Aki már látta a tárlatot megbizonyosodhatott arról, hogy a tárgyiasult emlékeket leginkább az azokat kiegészítő történetek teszik igazán színessé. Épp ezért a Herman Ottó Múzeum, a DVTK szurkolói portálja, az amigeleken.hu és az Észak-Keleti Átjáró Egyesület közös szervezésében beszélgetéssorozatot szervez minden hónap első csütörtökjén. Az első alkalom szeptember 7-én du. 5 órakor kerül megrendezésre.  
A beszélgetések tematikája nem feltétlenül csak a futballra koncentrálódik, mégis négy betű az összekötő kapocs, a DVTK. Hogy készült a csapat indulója? Hogy került a görög kolónia és velük együtt a Teodoru-család Diósgyőrbe? Megismernél egy sikeres, mégis kevés figyelmet kapott generációt, a ’60-as évek DVTK-ját? Vagy csak felidéznéd az Aranycsapat korszakát annak két legendájával, Salamon Józseffel és Tatár Györggyel?
Akkor számodra is nyitva van a pálya!
2017.09.07. 17:00
A ’70-es évek második fele Miskolcon – futballista szemmel
–    Vendégek: Salamon József, Tatár György
–    Moderátor: Jáborcsik András

2017.10.05. 17:00
Egy elfeledett generáció – A ’60-as évek DVTK-ja
–    Vendégek: Sikora Ferenc, Vass László, Kovács Pál, Kovács István
–    Moderátor: Jáborcsik András

2017.11.02. 17:00
Görögök Diósgyőrben
–    Vendégek: Teodoru Borisz, Teodoru Vaszilisz, Teodoru Szotirisz, Oláh Ferenc
–    Moderátor: Jáborcsik András

2017.12.07. 17:00
Egy induló története – Rockfesztivál a stadionban
–    Vendégek: Reflex együttes (Bárdos István, Regős Zsolt, Kovács Kálmán)
–    Moderátor: Balogh Attila

Helyszín: Herman Ottó Múzeum Kiállítási Épülete (3530 Miskolc, Papszer 1.)
A rendezvényre előregisztráció szükséges. A regisztrációt – létszám megjelölésével – a dvtkmuzeum@gmail.com e-mail címen, vagy a 46/346-875-ös telefonszámon lehet elvégezni. Kérjük, az e-mail tárgy mezőjében tüntettesse fel, hogy melyik előadáson kíván részt venni!
A rendezvényre való belépés felnőtteknek 600 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 300 Ft. A belépők megvásárolhatók a Herman Ottó Múzeum Kiállítási Épületének pénztárában hétfő kivételével naponta 9-17-ig.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…