2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Nyilvános könyvcsere Miskolcon

NYILVÁNOS KÖNYVCSERE FLASHMOB a Cinefest nyitónapján, szeptember 14-én, pénteken 16 órától
Könyvespolc a főutcán? Ahonnan az arra járók bármikor levehetnek egy könyvet, ha hoznak egy másikat cserébe? – Nemsokára Miskolcon is lesznek ilyenek. Az elsőt az Európa téren avatják szeptember 14-én, pénteken. És lehet majd könyvet cserélni a Miskolci Nemzeti Színház előtt is és a Szinva terasz buszmegálló utcai oldalán. Az akció lényege, hogy a könyvespolccá átalakított „okos” telefonfülkében gyűlnek majd a könyvek: az arrajáró városlakók szabadon olvashatnak és vihetnek el belőlük, persze ha cserébe hoznak egy másikat. A könyvcserepont népszerűsítésére a szervezők flashmob akcióra hívnak mindenkit, aki a saját gyűjteményéből szeretne hozzátenni a nyilvános könyvespolcokhoz. Gyülekező a kedvenc olvasmányokkal délután 4-kor, az Európa téren.


Szervezők: a Műút szerkesztősége és a Kultmélyvíz civil akciócsoport

Ízelítőül álljon itt a könyvcserepont használati utasítása:

Üdvözlöm. Én nem egy szokványos telefonfülke vagyok, hanem egy utcai könyvszekrény.
Kérem lépjen be és nézze meg, milyen könyvek vannak a polcaimon. Válasszon belőlük bátran, hisz azért vagyok itt. Ha tetszik, töltse egy kis olvasással az idejét. Olvasni jó. El is viheti, ha akarja, csak ne feledjen helyette hozni egy másik könyvet, hogy mások is olvashassanak. Legyen szép napja!

Bővebben a Kultmélyvíz civil akciócsoportról:

A Kultményvíz akciócsoport célja Miskolc város kulturális életének érdekében történő ötletgyűjtések, együttműködések, műhelyek, akciók (cselekvések) generálása. A folyamatban a szervezők vállalják a gazdag és színes helyi társadalmi tőke bevonását, összeszervezését, és koordinálását azon közös motiváció égisze alatt, miszerint Miskolcon miskolcinak lenni nemcsak hogy érték, hanem legyen közösen kiaknázott lehetőség is. Ehhez jelenleg erős csapatot gyűjtenek civil függetlenekből, hogy a kialakult ötletekhez módszereket társítsanak, és ennek mentén keressenek további partnereket. A csoport közösen alakítja ki és fogalmazza meg az egyes társadalmi kérdésekre, problémákra adott megoldási javaslatait, amelyeket időről időre kreatívan nyilvánosságra is hoz további együttműködő erőforrások megszólításával.

A Kultményvíz akciócsoport által megfogalmazott hívószavak: kísérletezés • játék • urbánus legendák • értéktudatosítás • szemléletformálás • jövőképek formálása • jól megfogható társadalmi akciók • pozitív megerősítés • helyi értékleltár • természetközeliség, alternatív helyszínek • mozgalmi jelleg • társadalmi üzenetek megfogalmazása

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…