2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 467 HUF

Nyílt nap a Miskolci Egyetemen

Nyílt nap a Miskolci EgyetemenMiskolc és Borsod középiskolai igazgatóival találkozott a Miskolci Egyetem vezetése november 11-én, szerdán délelőtt az Egytemvárosban. A találkozónak különös jelentőséget ad, hogy készül az egyetem a november 27-28-i nyílt napokra, s addig, illetve a jövő év eleji Educatio-megjelenésig számos más beiskolázási programon felel a kérdésre: Miért a Miskolci Egyetem? A válasz és e programok ismertetése mellett az alapdiploma utáni továbblépésről, a 2010. februárjában induló mesterszakokról is tájékoztatást kaphattak a résztvevők – a jelentkezési határidő ugyanis lejár a napokban, a választási lehetőség pedig e tekintetben is jelentősen bővült az utóbbi időben.

 

Miért a Miskolci Egyetem?

 

Egyre bővül a Miskolci Egyetem képzési palettája a bolognai képzési rendszerre való sikeres átállás révén. Jelenleg 4 új mesterszak akkreditálása zajlik, az idén pedig 14 új mesterszak akkreditálása zajlott sikeresen. Az alapképzési szinten elérhető szakok száma is meghaladja napjainkra a 60-at, e tekintetben 1 új alapszak akkreditálása zajlik és 1 sikeresen zárult az idén. A karok kínálta lehetőségekkel csaknem minden tudományterület megjelenik az egyetem képzési palettáján – az ezekkel kapcsolatos tudnivalókról is számos hasznos információt tartogat a pályaválasztás előtt álló fiatalok számára a november 27-28-án tartandó nyílt napok rendezvénye.

A lineáris, úgynevezett bolognai képzési rendszer bevezetésében élen járt hazánkban a Miskolci Egyetem – 2005 szeptemberétől napjainkra sikerrel zárta az átállást. Az alapszakok bevezetése után napjainkban a mesterszakok folyamatos akkreditálása zajlik.

Keresztféléves képzésben 2010 februárjában a Gazdaságtudományi Kar, a Gépészmérnöki és Informatikai Kar, a Műszaki Anyagtudományi Kar, valamint a Műszaki Földtudományi Kar indít mesterképzéseket – ezek jelentkezési határideje november 16-án jár le.

A képzési lehetőségek folyamatosan bővülnek tehát a Miskolci Egyetemen, mely meghirdetett szakjait elsősorban a régió igényeire reagálva indítja az egyes tudományterületeken, hogy valóban piacképes diplomával engedhesse útjára végzős hallgatóit.

Nyílt napok – november 27-28.

Nyílt nap a Miskolci EgyetemenAz idén is kitárja kapuit a Miskolci Egyetem a középiskolások és szüleik, tanáraik előtt: az érdeklődőket november 27-én és 28-án, pénteken és szombaton reggel 9 órától várja a régió legnagyobb, s az ország első Minőségi Díjas felsőoktatási intézménye. Miért nem érdemes kihagyni a nyílt napokat? Mert a legjobb lehetőség, hogy a fiatalok betekintést nyerjenek a pezsgő diákéletbe, megismerkedjenek az egyetem rendkívül széles képzési palettájával, bepillantsanak az évszázadokra visszatekintő selmeci hagyományokba. Mi várja őket az egyetem a nyílt napokon? Látvány, tapasztalat, interaktív élmény és információ a fiatalok életének meghatározó döntéséhez. A résztvevők képet kaphatnak a 8 kar és az intézet kínálta képzési lehetőségekről, melyek összességével csaknem minden tudományterületet lefed az intézmény. S mi várja őket a Miskolci Egyetemen? Város a városban. Az ország Európa-szerte páratlan campusa, ahol minden egy helyen található meg: korszerű kollégiumok, kiváló sportolási és fitnesz lehetőségek, posta, bank, bolt, étterem, büfék, szórakozóhelyek és sokszínű kulturális programok, zenei fesztiválok. Persze a tanulásról se feledkezzünk meg: magas színvonalú, gyakorlatorientált oktatás, korszerű infrastruktúra, színes képzési lehetőségek. És pár év múltán egy(-két) piacképes diploma…

További információk

A Miskolci Egyetemen 2010-re meghirdetett alap- és mesterszakok, felsőfokú szakképzések és a nyílt napok kapcsán Dr. Szűcs István tanulmányi rektorhelyettestől a 30/657-7956-os és Dr. Raisz Péterné tanulmányi szakreferenstől a 46/565-111/20-49-es telefonszámon kérhető további információ.

A Miskolci Egyetem felvételizőknek szánt információi

Állam- és Jogtudományi Kar / ÁJK

http://www.jogikar.uni-miskolc.hu/leend_hallg_inf/felvism.htm

 

Bartók Béla Zeneművészeti Intézet / BBZI

http://www.uni-miskolc.hu/~bbziweb/felvetelizoknek.html

 

Bölcsészettudományi Kar / BTK

http://bolcsesz.uni-miskolc.hu/bolcsweb.php?menu=5&lang=m

 

Comenius Tanítóképző Főiskolai Kar / CTFK

http://www.ctif.hu/Felveteli/felveteli.htm

 

Egészségügyi Kar / EK

http://www.uni-miskolc.hu/~wwweti/

 

Gazdaságtudományi Kar / GTK

http:// gtk.uni-miskolc.hu/

 

Gépészmérnöki és Informatikai Kar / GÉK

http://www.gepesz.uni-miskolc.hu/felveteli/index.php3?5

 

Műszaki Anyagtudományi Kar / MAK

http://www.mak.uni-miskolc.hu/

 

Műszaki Földtudományi Kar / MFK

http://www.mfk.uni-miskolc.hu/5_a.html#

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Figyelni kell az osztalékra is
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a rendelkezésre álló adatbázisok, adatszolgáltatások és beszámolók alapján, több szempontból vizsgálja a gazdaság s…
Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…