2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Nyertes projektek az egyetemen

PROJEKTÁRADAT, TAVASZI RENDEZVÉNYESŐ A MISKOLCI EGYETEM MŰSZAKI ANYAGUDOMÁNYI KARÁN

2017 tavasza bővelkedik projekteseményekben a Miskolci Egyetemen. 2017. március 1-jén indult két, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 2. prioritás keretében elnyert projekt, valamint 2017. március 29-30-án a Miskolci Egyetem és az Admatis Kft. szervezésében tíz külföldi partner részvételével miskolci helyszínen rendezték meg az ICARUS 6M Meetinget.
A 11 külföldi – köztük angol, olasz, spanyol, görög, osztrák, szlovén – konzorciumi partnert tömörítő ICARUS Horizont 2020 projektet 2016 nyarán, a Burgosi Egyetem (Spanyolország) vezetésével nyerte el a Miskolci Egyetem. A brüsszeli finanszírozású, közel 2,7 millió eurós támogatással megvalósuló projekt miskolci rendezvényén az első 6 hónapban történt szakmai előrehaladásról, valamint az űripari célra fejlesztendő nanoszerkezetű anyagok további kutatási irányairól vitáztak a konzorciumi partnerek.
A Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Kara által, a Széchenyi 2020 program keretében, az aktuális tervezési ciklusban elnyert projektek szoros kapcsolatban állnak a már futó projektekkel, kiegészítik egymást. A kilenc új kutatói státuszt teremtő, nano-GINOP elnevezésű GINOP-2.3.2-15-2016-00027 azonosító számú projekt közel 900 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatással valósul meg. A projekt keretében több mint harminc munkatárs foglalkozik kristályos és amorf nanoszerkezetű anyagok kutatásával és fejlesztésével, melyhez hozzájárul a kutatóhelyi infrastruktúra koordinált fejlesztését célul kitűző, a Műszaki Földtudományi Karral közösen elnyert GINOP-3DLAB elnevezésű, GINOP-2.3.3-15-2016-00024 azonosító számú projekt, melynek keretében 4 nagy értékű eszköz beszerzése történik, szintén közel 900 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatásból.
Mindezek az örvendetes tények mutatják, hogy a műszaki anyagtudomány- és technológiafejlesztés magyarországi fővárosa Miskolc, valamint hogy a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Kara nemzetközi területen is kiemelkedő szerepet játszik.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek